Schokkende beelden: volledige intensive care afdeling voor pasgeborenen in schuilkelder in Oekraïne

Nieuws Lise Steegmans 25 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Wie een beetje het nieuws volgt, kan er niet omheen. Rusland heeft Oekraïne aangevallen. Veel inwoners van verschillende Oekraïense steden moeten zich daarom schuilhouden in kelders, metrostations en andere ondergrondse plekken. Zo ook de intensive care afdeling voor pasgeborenen van het kinderziekenhuis in Dnipro, in Oost-Oekraïne.

Pas op, de beelden kunnen als heftig worden ervaren.

Kinder intensive care ziekenhuis Oekraïne geëvacueerd

Halsoverkop moesten ze verhuizen. De verpleegsters van de intensive care afdeling voor pasgeborenen. Samen met de baby’s moesten zij hun intrek nemen in een schuilkelder, die onder het ziekenhuis ligt. Dit naar aanleiding van verschillende Russische raketaanvallen in de buurt van het hospitaal.

Op het filmpje zie je hoe verschillende baby’s in dubbele dekens in de grauwe schuilkelder liggen. Dit onder toeziend oog van de verpleegsters, die druk zijn met het verzorgen en wiegen van de baby’s. De ruimte staat verder vol met bevoorrading en flessen water. De bijzondere beelden kun je hier bekijken.

Luchtalarm

De Oekraïense president Zelensky kondigde donderdagavond een algehele mobilisatie van de bevolking aan. Dat betekent dat Oekraïense mannen tussen de 18 en 60 jaar beschikbaar moeten zijn voor het leger. Zij mogen niet meer het land uit. En terwijl de mannen zich voorbereiden op de dienstplicht, is het luchtalarm in Kiev meerdere keren afgegaan. Dat is voor de lokale bevolking het signaal dat ze zich onmiddelijk moeten begeven naar de dichtstbijzijnde schuilplaats.

Schokkend nieuws: hoe stel je ze gerust?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

New York Times

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme