Thuiswerken én de kids tevreden houden? Zo heb je perfect internet!

Geld en carriere Commerciële Redactie 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

We zijn meer gaan thuiswerken, gebruiken steeds meer slimme apparaten en we gamen online. Lang leve het internet! Maar als jij thuis in je videocall zit, je partner de laptop openklapt en je kids tegelijkertijd een serie streamen, moet alles natuurlijk wel perfect werken. Hoe? Nou zo!

Hoewel het advies voor thuiswerken is versoepeld, is het nog niet de bedoeling dat we massaal weer de hele werkweek in een kantoorpand doorbrengen. Wie kan, werkt (deels) thuis. Misschien ben je er ook aan gewend en vind je het zelfs wel fijn dat je vaker de kinderen naar school kunt brengen. Of dat jullie als gezin wat meer met z’n allen aan tafel zitten, omdat de reistijd is weggevallen. 

Beste vaste netwerk

Meer thuiswerken, betekent ook dat je internetverbinding optimaal moet zijn. Zeker als er meerdere gezinsleden op hetzelfde moment net zo’n goede verbinding willen hebben. Wie het beste vaste netwerk zoekt, komt uit bij Ziggo. Deze provider staat namelijk op nummer 1 in de test waarvan onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut onlangs de resultaten bekendmaakte.

Voor het onderzoek is een half jaar lang de kwaliteit van verschillende vaste netwerken bekeken, waarbij onder meer de reactietijd en de down- en uploadsnelheid is gemeten. Het gaat om miljoenen metingen van internetverbindingen in ruim 50.000 huishoudens. GigaNet van Ziggo komt met 947 van de 1000 punten als beste uit de test. En omdat dit netwerk de beste internetbeveiliging biedt voor alle apparaten die zijn aangesloten op je (thuis)netwerk, is het ook nog eens heel veilig.

Stabiel en snel

Stabiel is het toverwoord als het gaat om je internetverbinding. Je wilt tijdens het thuiswerken niet drie keer opnieuw hoeven inloggen bij je online vergadering, omdat je kind een verdieping hoger met vrienden aan het gamen is. GigaNet van Ziggo is stabiel door de combinatie van het glasvezel-kabelnetwerk met SmartWifi. Het SmartWifi modem, de SmartWifi pods (in een mooi design!) en de SmartWifi app schakelen naar de beste frequentie, verdelen de wifi naar gebruik en kiezen automatisch het snelste wifi-punt. Daardoor heb je overal in huis perfecte wifi. 

Het andere toverwoord is: snel. Giganet biedt nu al 1 Gbit/s internetsnelheid en breidt de netwerkcapaciteit elk jaar uit, zodat het ook in de toekomst blijft voldoen aan onze steeds hoger wordende eisen. Ziggo heeft al getest met 10 Gbit/s; honderd keer sneller dan het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. 

Kinderen tevreden

Goed om te weten, want zo kunnen we niet alleen blijven thuiswerken en ons huis nog slimmer maken, maar ook de kinderen tevreden houden. Want één ding is zeker: ook zij gaan alleen maar meer gebruikmaken van de internetverbinding!

In samenwerking met Ziggo

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme