Dit zijn de 12 meest irritante karakters uit kinderprogramma’s

Kinderen Thea Tijssen 2 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Ik troost mezelf met de gedachte dat m’n kinderen op een dag te groot zullen zijn voor deze programma’s. En dan hoef ik ze lekker nooit meer te zien. Die programma’s dus. Hier mijn top tien van minst- naar meest-irritante karakters uit kinderprogramma’s.

Sommige kinderprogramma’s vinden je kinderen helemaal het einde, maar ontwijk jijzelf liever zorgvuldig op Netflix. Hi

Irritante karakters uit kinderprogramma’s

Ohhh, mag dat geluid asjeblieft zachter?

Mickey Mouse uit Mickey Mouse Clubhuis

Begrijp me niet verkeerd! Ik ben dol op Mickey Mouse! Maar wat ze van hem hebben gemaakt bij Mickey Mouse Clubhuis, ik weet het niet, maar hij is niet helemaal goed gelukt. Ik herken niet de Mickey waar ik zo van houd! Om het maar niet over de stem te hebben… Dus helaas toch een vermelding voor deze mislukte rip off.

Peppa Pig van Peppa Pig

Dat lachje alleen al. Irritant!

Angelina van Angelina Ballerina

De dramaqueen aller tekenfilmfiguren. Overal maakt ze een drama van. Maar echt. En als ze dat niet doet, gedraagt ze zich als een verwend nest. Schei daarmee uit! Ga toch dansen!

Dora

Omdat ze de hele tijd schreeuwt. Zo voelt dat althans. En ze nooit weet waar ze is (terwijl ze toch echt ‘the explorer’ heet). En ik houd niet van types die tegen de kijker (de kinderen in dit geval) praten, want het is best raar om vervolgens antwoord te geven op haar vragen, maar het is ook raar om dat juist níet te doen.

De kaart van Dora

‘Als je iets ontdekken moet, kijk dan eerst eens even goed op de kaart.’ ‘Op de kaart, op de kaart!’ ‘Zeg dat nog eens?’ Pfff… moe word ik van dat ding. Sowieso is een wegenkaart natuurlijk ontzettend gedateerd, iedereen heeft tegenwoordig google maps, maar dat terzijde.

Piet Piraat

Toegegeven: deze stond ooit lang op nummer 1 bij mij. Gewoon omdat ik destijds een allergie had voor alles wat met Studio 100 te maken had. Inmiddels tolereer ik ‘m: ik kan ernaar kijken, maar om nou te zeggen dat ik er veel plezier aan beleef: nee.

Ruby van Max en Ruby

Eigenlijk wil ik haar steunen, die arme Ruby. Ze voedt namelijk zo ongeveer in haar eentje Max op. (Waar zijn die ouders? Hebben ze hun vervelende kinderen alleen thuis gelaten?) Maar uiteindelijk is Ruby zo bazig dat ze deze plek toch verdient.

Norbert Puck uit Brandweerman Sam

Die klungel presteert het gewoon om alles in de soep te laten lopen. Of in elk geval in brand te laten vliegen. En om nou te zeggen dat-ie ervan leert… Nope! Ik snap heus wel dat er in een serie over een brandweerman af en toen brandjes geblust moeten worden of katten uit bomen moeten worden gehaald, maar waarom moet dat altijd met dezelfde veroorzaker?

Koning Koos van Zandkasteel

Welke vader heet er nou ‘Koning Koos’? En grappig is-ie ook al niet. Punt.

Kabouter Plop van Kabouter Plop

Ik kan er niks aan doen, maar Kabouter Plop mag van mij door de grond zakken. Of door z’n paddenstoel. Waarom? Omdat er (net als in Piet Piraat overigens) alleen maar volwassenen in spelen die overdreven dom doen. Onbegrijpelijk dat dit zo’n succes is.

Bumba van Clowntje Bumba

Gewoon. Niet uit te leggen. You love him or you hate him. Ik haat ‘m. Sorry.

De Teletubbies – ja, gewoon allemaal

Omdat ze nooit bedacht hadden mogen worden. Ik weet ook wel dat mijn kids (toen ze nog schattige baby’s waren) er veel lol aan hebben beleefd, maar ik heb nooit goed begrepen waarom. Ze vertellen geen leuke dingen, maken al helemaal niets spannends mee én vallen continu in herhaling. Met die koekjes, die stofzuiger en die gedateerde filmpjes. Overigens is het – voor de meekijkende ouder – onbegrijpelijk (en bijzonder irritant) dat iedere aflevering exact hetzelfde filmpje twee keer direct na elkaar wordt uitgezonden. Please! Verdwijn Teletubbies!

Lees ook:

Deze kinderprogramma’s uit onze tijd moeten weer terug op televisie komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme