14 dingen waarvan we het héél irritant vinden als onze partner deze niet opruimt

Persoonlijk Gina Koninkx 14 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Na het werk of de boodschappen doen kom je thuis en het valt je metéén op. Weer die vieze sportsokken in de hal, stapel post op tafel en tot overmaat van ramp staat er een vies bord op het aanrecht. Serieus, hoeveel moeite kost het om dit gewoon even op te ruimen? Dit en nog meer irritaties die we allemaal herkennen als ons liefje er even (lees: voor de honderdste keer) niet naar omkijkt. Grrr.

Irritaties die we herkennen als onze partner niet opruimt

Het lijkt wel alsof je altijd achter ieders kont aan moet opruimen. Logisch bij kleine kids, maar je wordt er wel gek van als je partner ook van alles laat rondslingeren in huis. Je bent toch zeker geen stofzuiger?!

1. Vieze vaat

Zet. Je. F*cking. Bord. Gewoon. In. De. Vaatwasser. Hetzelfde geldt voor rondslingerende glazen en kopjes op of onder de bank.

2. Lege verpakkingen

Misschien wel irritatie numero uno: een partner die lege verpakkingen niet opruimt. Hoewel, het kan altijd erger want er zijn ook partners die bewust een laatste slokje overlaten in het pak zodat zij het niet hoeven op te ruimen. Hoe dan?! De prullenbak staat zelfs in de keuken, kleine moeite toch?

3. Vuile was

Ook dit hoort niet op de grond. Al zet je in elke hoek van het huis een wasmand, jouw partner flikt het keer op keer weer om vieze sokken en ondergoed op de grond te laten slingeren. Kappen nou.

4. Brieven die niet worden geopend

Open je brieven óf leg ze (op eigen risico) in een la. Het is bloed irritant als er wekenlang ongeopende (of zo’n lelijke opengetrokken brief) op tafel ligt. Je blijft het maar verplaatsen.

5. Theezakjes op het aanrecht

Gooi ze weg of leg ze op een schaaltje, is dat nou zoveel gevraagd?

6. Kruimels

Op tafel of in bed, het irriteert je mateloos. Veeg nou gewoon even met een doekje over de tafel na het eten, ben je ook meteen van dat ongedierte af in huis.

7. Canvastasjes

Ieders huishouden barst tegenwoordig van de canvastasjes, handig en duurzaam maar laat ze niet overal rondslingeren. Hang ze na het boodschappen doen direct terug in de kast om verstrikte voeten in de hengsels te voorkomen.

8. Schoenen

Hier struikel je te pas en te onpas over. Zet ze op z’n minst fatsoenlijk naast elkaar, niet andersom.

9. Lege wc-rolletjes

Eigenlijk ook één van de grootste irritaties die we kennen. Als het wc-rolletje leeg is, vervang je ‘m gewoon. Liefst met het flapje van de wc-rol naar de goede kant. Is dat nou zoveel gevraagd?

10. Rot fruit

Wat er al te lang ligt en iedereen weigert weg te gooien. Het is een hele kleine moeite om een stuk fruit op te pakken en de prullenbak in te werpen. Joe.

11. Oud eten uit de koelkast

Hiervoor geldt hetzelfde als rot fruit, ruim die trop gewoon even op. Je denkt toch niet dat wij andermans verrotte bakje met voedsel van vorige week gaan schoonmaken?

LEES OOK: Verwacht je meer hulp van jouw partner bij de opvoeding en in huis? 5 manieren om dat duidelijk te maken

12. Lege shampooflessen

Ook lege verpakkingen van shampoo kun je gewoon weggooien. Sterker nog, de meeste mensen hebben daarvoor een ontzettend handig klein prullenbakje in de badkamer staan. Minder moeite kan het haast niet kosten. Extra pluspunten voor degenen die wel meteen de plastic shampooflessen bij het plastic afval keilen.

13. Jassen

Je hebt van die partners die hun jas uitdoen, in de kamer gooien en nooit meer ophangen. Poh.

14. Haren

Mannen die zich scheren zijn misschien nog wel het ergst. Zij laten meestal de hele gootsteen vol met baardhaar liggen. Echt niet meer flikken hoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme