Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 okt 2017

Deze moeder zei 30 minuten lang ‘ja’ tegen haar kind (en waarom elke moeder dat zou moeten doen)

Kinderen vragen de hele dag of ze dingen mogen, waarom dingen gebeuren en waarom dingen niet mogen. En dan nog honderd andere soorten vragen. Om moe van te worden. Dat dacht ook de Amerikaanse moeder en blogster Amy Betters. Zij gaf haar zoontje dertig minuten, waarin ze alleen maar ‘ja’ antwoordde op al zijn vragen.

Ja-dag

Amy kwam op dit idee door een foto van actrice Jennifer Garner, die op Instagram meer dan 44 duizend likes kreeg. De actrice had een Ja-dag, waarop haar drie kinderen alleen maar ‘ja’ te horen kregen op al hun vragen en verzoeken. Aan haar vermoeide hoofd is te zien dat die dag niet heel gladjes verliep en dat haar kinderen éxtra veel vragen stelden.

Moeder Amy werd geïnspireerd door het idee om zelf ook een half uur lang alleen maar ‘ja’ te antwoorden op haar vier (!) kinderen. Hoe dit afliep, plaatste ze met een hilarische foto op Facebook.

You’ll never need coffee more than the day after “Yes Day!”. #fiveyearsrunning #wesleptinatent #inthebackyard #coffeeismyyesday #yesday #nationalcoffeeday #imgettingthehangofhashtags (“Yes Day!"– a fantastic children's book by @missamykr)

Een bericht gedeeld door Jennifer Garner (@jennifer.garner) op

LEES OOK: Top 10 artikelen bij Action, Xenos en Aldi

‘Met vier kinderen gaat een hele Ja-dag dus echt niet lukken. Daarom heb ik een Ja-half uur ingelast. Het beste wat er is, zowel voor mij als voor de kinderen. Waarom? Sam wilde zo graag spullen voor Halloween kopen, maar we hadden er dit weekend niet echt tijd voor. Dus gisteravond besloot ik zijn wens in vervulling te laten gaan en daarom nam ik hem mee uit school naar de winkels, om daar vervolgens ‘ja’ op al zijn vragen te antwoorden’, schrijft ze.

Maximumbedrag

‘Het was heel leuk, want van tevoren besproken we precies waarom we naar de winkels gingen en wat we daar gingen doen. We spraken af dat we alleen voor Halloween zouden gaan. zo vertelde ik hem dat we niet alles in het karretje gingen gooien, maar dat hij het pas mee mocht nemen als hij zeker wist dat hij het wilde hebben. Ook spraken we een maximumbedrag af, om het niet uit de hand te laten lopen.’

‘Hij was uitzinnig toen ik hem ophaalde. In de auto begon het vragenvuur al, hij wilde namelijk graag een enge dino kopen. Hij vroeg of dit mocht, ik zei ja. En ik besloot tegen alles ja te zeggen, als hij maar goed kon verantwoorden waarom hij het wilde hebben.’

Ja tegen alles

‘Ja tegen hotdogs, ja tegen twee soorten Dorito’s, ja tegen Halloweenbekers, ja tegen een leger Halloweenkostuum, ja tegen french toast bagels, ja tegen aardbeien kwarktaart, ja tegen die irritante spinnenweb-dingen die nooit meer je huis uit gaan, ja tegen hem, mijn jongen.’

Trots en groot

‘Hij was vreselijk blij, de hele tijd en hij was zielsgelukkig om bij thuiskomst van zijn oudere broers en zussen te horen dat het eten dat hij had uitgekozen voor die avond, geweldig was (mijn home made chili bracht niet echt iets teweeg, gisteravond). Hij voelde zich intens trots en groot. Daarom wil ik eens in de zoveel tijd zo’n Ja-halfuurtje in te voeren voor mijn kinderen. Drie keer hoera voor het Ja-halfuur, mijn vrienden. Dit kan altijd en overal. Je hoeft er geen mastermind voor te zijn, en ook geen miljonair. En ik weet zeker dat je een stuk minder moe bent dan Jennifer Garner op haar foto.’

Onder de foto van Sam in de supermarkt, met een karretje vol door het mannetje zelfgekozen spullen, reageren andere ouders enthousiast dat ze het een briljante actie vinden.

5 gouden ge- en verboden om je peuter in bedwang te houden

Facebook.com

Reageer op artikel:
Deze moeder zei 30 minuten lang ‘ja’ tegen haar kind (en waarom elke moeder dat zou moeten doen)
Sluiten