Mooi! Een ode aan de keizersnede met deze prachtige foto’s

Zwanger Valéry de Voijs 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Wist je dat een keizersnede dé nummer 1 is van meest uitgevoerde operaties ter wereld? In Nederland wordt dan ook ongeveer 17 procent van de baby’s via een keizersnede geboren. Toch zijn er nog een heleboel vrouwen die zich schamen voor hun litteken. Wij brengen een ode aan de keizersnede en tonen de mooiste foto’s van het internet.

‘If I didn’t have this scar, I wouldn’t have my baby right now’ 

Littekens van keizersnede

Deze moeders zijn het met bovengenoemde quote eens, en tonen trots hun littekens op Instagram.

@nessaorganics

Deze mooie foto wordt gedeeld door @nessaorganics. Een buik met striae, een horizontaal litteken en een klein babyvoetje. Liefdevol omhelst door een trotse mama.

@boommag.gr

Ook deze Instagram-pagina laat de kwetsbare kant van een keizersnede zien. Deze kersverse moeder draagt haar baby met zorg, en toont subtiel het litteken op haar onderbuik.

@fit4mom_columbusnorth

Twee schattige babybilletjes, een onderbuik van van mama, en een geweldige caption: ‘You did an amazing thing. You carried a 10-pound miracle‘. En daar geven we deze moeder maar al te graag gelijk in.

 

@goodkynd_uk

‘Every C section tells a unique story. What’s yours?’  Zo begint de caption van deze post. Een prachtige foto van een moeder, omringd door haar kinderen en liefde.

@sinpei

Hoe cute is deze foto? Deze blogger heeft maar liefst 12.5 duizend volgers en deelt vandaag de foto op haar Instagram-pagina. In een sportieve outfit ligt de trotse baby naast zijn mama.

Meer weten over het verzorgen van je litteken na je bevalling? Check dan dit artikel even!

10 gelijkenissen tussen een natuurlijke bevalling en keizersnede

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme