Zijn jouw kinderen jaloers op elkaar? Dit kun je als ouder doen!

Kinderen Maaike van de Graaf 19 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is niet gek dat broertjes en zusjes elkaar soms even de tent uitvechten en jaloers op elkaar zijn. Het is natuurlijk ook niet niks voor je kind om de aandacht te delen met zijn broertje of zusje, maar hoe ga je om met een kind die weleens jaloers is?

We delen vier manieren hoe jij als ouder kan omgaan met de jaloezie tussen je kinderen.

Jaloers op je broer of zus

Zo ga je ermee om…

1. Zorg ervoor dat je af en toe iets een-op-een doet

Vooral wanneer er net een broertje of zusje is geboren, kan het zijn dat je kind wat jaloers is. Hij of zij moet nu ineens de aandacht verdelen met nog een kindje. Om ervoor te zorgen dat je zoon of dochter niet het gevoel krijgt dat zijn vader en moeder meer aandacht besteden aan zijn broertje of zusje, is het goed om wat een-op-een tijd in te plannen.

Dat hoeft overigens helemaal niet uitgebreid. Ga gewoon even vijftien minuutjes met je kindje aan de tafel zitten om te kleuren. Laat het ook vooral gewoon onderdeel van de dag zijn. Plan het standaard ‘s ochtends in of doe het aan het eind van de middag. Zolang je ook wat tijd hebt met je zoon of dochter alleen, krijgt hij of zij het gevoel dat ze belangrijk zijn.

2. Doe samen gek en lach je rot

Lachen zou het beste medicijn moeten zijn, toch? Laat je kinderen dus vooral heerlijk schateren met jou en elkaar. Juist door af en toe even zorgeloos te gieren, bouw je een sterke band op met je kind en zijn broertje en of zusje. Sterker nog: het geeft een diep gevoel van samenzijn waarbij iedereen zich betrokken voelt.

3. Wees een luisterend oor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme