Renée
Renée Kids 19 feb 2018

Waarom je je kind zoveel mogelijk zou moeten knuffelen

Of je kind net geboren is of al ouder… Als moeder heb je de neiging om je oogappel lekker veel te knuffelen. Dat moet je vooral blijven doen. Volgens onderzoek is je kind knuffelen ontzettend belangrijk.

Je kind knuffelen

Zeker als het om baby’s gaat, moet je je vooral niet laten vertellen wat je wel en niet moet doen als het om knuffels geven gaat. Uit onderzoek blijkt dat een zachte aanraking, zoals knuffelen, een positief effect heeft op (premature) baby’s. Het is goed voor het brein, een gevoel dat een kind nodig heeft om te leren en emotionele connecties te ontwikkelen.

LEES OOK: Onderzoek: van seks en knuffelen word je gelukkiger in je relatie

Aanraking is belangrijk

Vooral de eerste maanden van een kind worden gevormd door aanraking en geluid. Ze reageren het beste op aanrakingen, omdat het voor hen de eerste manier van communiceren is. Weet je nog hoe jouw zoon of dochter voor het eerst je vinger pakte? Dat was zijn of haar manier om te laten weten dat ze weten wie je bent.

Resultaat op lange termijn

Op de lange termijn betekent het dat kinderen minder vaak afwezig zijn op school. Daarnaast zijn ze minder hyperactief en minder agressief. Als klap op de vuurpijl hebben ze op latere leeftijd gemiddeld een hoger IQ én verdienen ze meer geld.

Scary Mommy

Reageer op artikel:
Waarom je je kind zoveel mogelijk zou moeten knuffelen
Sluiten