Waarom je je kind zoveel mogelijk zou moeten knuffelen

Kinderen Renée 7 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Of je kind net geboren is of al een paar jaar rond rent… Als moeder heb je de neiging om je oogappel lekker veel te knuffelen. Dat moet je vooral blijven doen. Volgens onderzoek is je kind knuffelen ontzettend belangrijk.

Komt dat even goed uit!

Je kind knuffelen

Zeker als het om baby’s gaat, moet je je vooral niet laten vertellen wat je wel en niet moet doen als het om knuffels geven gaat. Uit onderzoek blijkt dat een zachte aanraking, zoals knuffelen, een positief effect heeft op (premature) baby’s. Het is goed voor het brein, een gevoel dat een kind nodig heeft om te leren en emotionele connecties te ontwikkelen.

Aanraking is belangrijk

Vooral de eerste maanden van een kind worden gevormd door aanraking en geluid. Ze reageren het beste op aanrakingen, omdat het voor hen de eerste manier van communiceren is. Weet je nog hoe jouw zoon of dochter voor het eerst je vinger pakte? Dat was zijn of haar manier om te laten weten dat ze weten wie je bent.

Resultaat op lange termijn

Op de lange termijn betekent het dat kinderen minder vaak afwezig zijn op school. Daarnaast zijn ze minder hyperactief en minder agressief. Als klap op de vuurpijl hebben ze op latere leeftijd gemiddeld een hoger IQ én verdienen ze meer geld.

Je kind zichzelf in slaap laten huilen: wel of juist niet doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme