Dit zat er vroeger in jouw snoepzakje (het leukste gedeelte van kinderfeestjes)

Lifestyle Maaike Kooijman 4 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Hoi, leuk dat je op mijn feestje was! Hier is wat snoep als bedankje.’ Je krijgt een knalroze plastic tasje in je handen gedrukt, doet vijf seconden lang moeite om beleefd te zijn door er niet in de kijken en vist er dan tóch de eerste buit uit. Jup, het snoepzakje van vroeger was the best.

Konden we maar terug…

Dit zat er vroeger in jouw snoepzakje

Foto van een snoepketting uit snoepzakje

Een snoepketting

De golden oldie: de snoepketting! Je paradeerde de hele dag rond in je prinsessenjurk met de ketting als sieraad, en brak af en toe bijna een tand door er een ‘bedeltje’ af te snoepen. Aan het eind van de dag hing er alleen nog maar een lullig elastiekje.

Foto van Bubblicious kauwgom uit snoepzakje

Bubblicious kauwgom

Als een kind zo blij was je (letterlijk) als je deze knalroze kauwgom in je snoepzakje vond. Kon je eindelijk aan je vriendinnen laten zien wat een grote bellen je kon blazen! Behalve dan dat je daar eigenlijk helemaal niet goed in was – en dan was het gewoon een taaie brok in je mond waar veel te snel de smaak vanaf ging.

Foto van spekjes uit snoepzakje

Spekjes

En over taai gesproken… Spekjes die al veel te lang in een plastic zakje zitten, anyone? Het leuke aan de varianten op de foto was dat je ze wederom eerst uit elkaar kon plukken en dan per kleur kon eten, maar stiekem was zo’n groot spekkie in vliegervorm nog veel cooler.

LEES OOK: 90’s kind? Deze spullen komen je waarschijnlijk bekend voor!

Foto van een feesttoeter uit snoepzakje

Een feesttoeter

Jij was naar een kinderfeestje geweest, en dat zouden mensen weten ook! Vooral je ouders, die keer op keer een papieren feesttoeter in hun oog/neus/ander lichaamsdeel krijgen. Maar goed, ze waren allang blij dat er geen fluitje in dat snoepzakje zat.

Foto van Fruittella uit snoepzakje

Fruittella

Fruittella behoort tot dezelfde categorie als Bubblicious: roze, zoet, plakt aan je tanden. Het voordeel van dit snoepje was alleen dat je ‘m gelukkig wél door kon slikken. En o ja, er zaten er ook meer in een rol. Winning.

Foto van droprollen uit snoepzakje

Droprollen

Geen uitleg nodig, toch? Behalve dat je nog steeds een diepe afkeer voelt voor iedereen die hier een hap uit nam, in plaats van ‘m eerst helemaal af te rollen. Grmbl.

Foto van lolly's uit snoepzakje

Lolly’s

Als je geluk had, kreeg je zoveel lolly’s dat je nog dagenlang met lege stokjes rondliep in je mond. Als je pech had, vonden je ouders lolly’s slecht voor je tanden en gooiden ze ze in de gezamenlijke snoeptrommel. Wederom: grmbl.

Foto van Smarties uit snoepzakje

Smarties

Last but not least: Smarties! Stiekem vond je alleen de blauwe lekker, maar goed, de rest zat toch al in het doosje. Waar je heerlijk mee kon rammelen, trouwens.

Wat vond jij vroeger het leukste in een snoepzakje? Laat het ons weten op het Mama Forum!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme