Kinderhoroscoop: dit zegt het sterrenbeeld Steenbok over het karakter van je kind

Horoscoop Lisa van den Akker 6 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Steenbokken worden geboren tussen 22 december en 21 januari. Benieuwd wat een Steenbok typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Steenbok is? Wij vertellen je wat het sterrenbeeld Steenbok zegt over het karakter van je kind.

Steenbokken zijn de vriendelijke serieuze kinderen van de dierenriem. Het element aarde hoort bij dit sterrenbeeld. Begrippen als serieus, verantwoordelijk, autoriteit, doorzettingsvermogen, geduld, koppigheid, dwarsigheid, zijn eigenschappen die bij de Steenbok horen.

Een kind met sterrenbeeld Steenbok

Een steenbok staat meestal alleen bovenop een kale rots. De manier waarop hij daar staat, zegt veel over het karakter van de steenbok. Rustig, wat uit de buurt van de rest, maakt niet veel geluid. Zo zijn deze kinderen ook. Ze zijn een beetje verlegen en houden zich liever wat op de achtergrond.

Opvoeden van een steenbok

Steenbokken zijn de ‘oude wijze’ zielen die op de aarde komen met veel verantwoordelijkheid. Neem ze vooral serieus, en laat ze hun eigen gang gaan. Dat kun je rustig doen, want ze lopen niet in zeven sloten tegelijk. Ze hebben een hekel aan betutteling en willen eigenlijk altijd als volwassene aangesproken en behandeld worden. Sta je bij een stoplicht te wachten. Dan zullen ze altijd geduldig wachten tot het licht op groen springt. Regels en structuur passen bij ze.

Je hebt het als ouders maar getroffen met een Steenbok bij je thuis. Ze houden van gezelligheid, gaan lekker hun eigen gang, zijn vriendelijk en vinden het leuk om je te helpen met allerlei klusjes in en om het huis. Wat lastig is voor ze is dat ze hele hoge eisen stellen aan zichzelf. Ze willen alles heel goed doen en als ze iets doen waar ze niet zo goed in zijn, kunnen ze flink lopen “bokken”.

Op school

Op school zijn Steenbokken een voorbeeld voor andere kinderen. Ze zijn ijverig, geconcentreerd en zo klein als ze zijn al ambitieus. Ze willen de beste zijn en het ver schoppen in de maatschappij. Diploma’s zijn dan ook heel belangrijk voor ze. Hang het zwemdiploma aan de muur in een mooi lijstje en ze lopen zowat naast hun schoenen van trots.

Zo flink als ze zich voordoen, zo kwetsbaar zijn ze ook. Ze willen alles zo goed doen, met hun grote verantwoordelijkheid en plichtsgevoel, dat ze hierdoor ook tegen dingen aan kunnen lopen. Door hun gereserveerdheid vallen ze in gezelschap niet vaak op, terwijl ze toch zo hun best doen. Geef ze af en toe een extra schouderklopje en ze glimmen van oor tot oor!

Karakter eigenschappen

Als jouw kind een Steenbok is zal hij waarschijnlijk de volgende karaktereigenschappen hebben:

  • Praktisch
  • Gecontroleerd
  • Ambitieus
  • Wijs
  • Geduldig
  • Pessimistisch
  • Koppig
  • Voorzichtig
  • Verlegen

Spelen met een Steenbok

Steenbokken houden van serieuze rollenspellen en hebben dan graag de leiding. Ze zijn bijvoorbeeld graag de politieagent of de juf. Ook houden ze van realitisch speelgoed. Een echt fornuisje met pannetjes of een theeservies waarbij je uit echte kopjes kunt drinken.

Ook vinden ze het leuk om samen te bakken en houden ze van met hun handen werken. Zandkastelen en torens bouwen, kleien en tekenen met potloden. Speelgoed voor deze Steenbok-kinderen moet liefst van goede kwaliteit zijn en ook duurzaam.

Deze babynamen passen het beste bij het sterrenbeeld van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen