Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijk 6 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Laurien: ‘Ook ik heb een treurig beige kinderkamer’

Vorige week verscheen er een artikel over treurig beige babykamers online. Hoofdredacteur Lisa moest meteen aan haar collega Laurien en haar beige Instagram-feed denken. Ze vroeg wat zij vond van het artikel en van deze trend in babyland. Laurien, moeder van drie in beige gestoken kinderen, geeft haar mening: “Beige speelgoed kost een vermogen.”

Niet een keer, niet twee keer, maar misschien wel vijf keer verscheen het NRC-artikel ‘Waarom kiezen zoveel millennial-ouders voor een ‘treurig beige’ babykamer?’ in mijn Whatsapp en Insta-DM. Want ja, ook ik heb inderdaad een treurig beige kinderkamer. Drie zelfs, en ook mijn eigen slaapkamer is beige. Oh en wacht, mijn woonkamer ook.

Volgens het NRC is deze trend prikkelloos en duur. Ook dat moet ik beamen. Waar ik in mijn kinderloze jaren, zo’n zeven jaar geleden, nog leefde in een strak monochroom zwart-wit appartement, breng ik mijn dagen nu door in een prikkelloos beige jaren ’30 huis. Met houten vloer, beige bank, vintage meubels die ik zelf schilderde in mijn favoriete kleur ‘wit dadel’ en beige woonaccessoires. En speelgoed in beige wat een vermogen kost. Ik ben inderdaad een millennial mom. Dus ja, ik voel me aangesproken.

Sad beige verjaardagen en zandkleurig zandspeelgoed

Toen de link naar dit artikel voor de zoveelste keer in mijn DM werd geschoven, besloot ik niet alleen de kop, maar ook de inhoud eens te lezen. Wat bleek: ik ben een aesthetic mom. Een moeder die trendgevoelig is en haar kinderen en woning vooral in natuurlijke tinten hult. Ha! Dat is zo pijnlijk waar. Een van mijn erg kleurrijke Insta-mom-vriendinnen plaagt me hier ook altijd mee. Zo hadden we laatst een gesprek over kinderverjaardagen. Ze benoemde dat ze beige kinderfeestjes altijd zo zielig vindt. Had ik dus net beige cijferballonnen besteld voor de komende verjaardagen… Sad beige verjaardagen noemt ze dat.

Hoewel ook qua kleding onze smaken verschillen, delen we mooie kledingmerken voor de kinderen met elkaar. Waar zij gek is op een bekend Scandinavisch merk waarbij de kleuren pijn doen aan je ogen #myeyesmyeyes en de ene print nog drukker is dan de ander, hou ik juist van neutrale tinten zonder opdruk. Ze heeft duidelijk een hekel aan beige en maakt me dan ook regelmatig belachelijk: “Zandkleurige zandspeeltjes om mee te spelen in… zand?!” Als ze dan een foto stuurt van een van haar kids in een kleurrijke outfit, zegt ze er snel bij: “Ze hebben die broek ook in BEIGE.” In hoofdletters ja, want dat vindt ze grappig. En ik ook.

beige
Alles treurig beige in het huis van redacteur Laurien

De beige babykamer op Instagram

Het is ook best een beetje grappig, en ja misschien ook wel treurig, al die soortgelijke Instagram feeds met foto’s van een beige babykamer, houten speelgoed en kids outfits in vijftig tinten crème. Maar ik vind het ook oprecht mooi. En ik word zelf rustig in mijn neutrale huis zonder prikkels. Natuurlijk heb ik ook manden vol van de de bekende bouwblokken in primaire kleuren. Die niet alleen pijn doen aan je ogen, maar ook aan je voet als je erop gaat staan. Maar al die blokken gaan ‘s avonds weer in hun beige manden in de crèmekleurige kast. Opgeruimd staat netjes. In beige.”

Laurien (37): ‘Ze strekte zich uit en ik zag dat ze niet ademde’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme