Kindertekeningen gooi je niet weg, die bewaar je zo!

Kinderen Redactie 5 nov 2014
Leestijd: 4 minuten

Er is niets mooiers dan de tekeningen van je eigen kind. Maarja, na een paar weken school zit je met een hele stapel. Weggooien is geen optie, nee, je wilt ze bewaren. Dat is niet alleen leuk voor later, maar stiekem ook heel leuk voor je interieur! Wij verzamelden een paar toffe tips, waaronder een paar leuke DIY projectjes:

1. Maak zwarte passe-partouts

Koop een paar vellen zwart papier (liefst een beetje stevig) en maak voor elke tekening een passe-partout op maat. Met alle tekeningen in hetzelfde jasje krijg je snel een mooi effect.

Bron: Fun at Home with Kids

2. Hang ze op aan een ijzeren draad

Bij IKEA koop je voor een prikkie een mooie staalkabel met klemmetjes. Je kunt één lange lijn spannen, of meerdere onder elkaar. Op deze manier kun je tekeningen na schooltijd direct een ereplaats geven.

Bron: Apartment Therapy

3. Maak er een fotoboek van

De kleine Audrey kon haar ogen niet geloven: haar eigen fotoboek! Online zijn er veel aanbieders van digitale fotoboeken, dus waarom zou je er niet eentje vullen met kindertekeningen? Mix ze met een paar foto’s van de kunstenaar en je hebt een uniek aandenken voor later.

Bron: Paislee Press

4. Print ze op een kussen

Bedrijven zoals Your Surprise maken het mogelijk om foto’s af te drukken op textiel. Scan de mooiste tekeningen in en laat ze afdrukken op een kussen.

Bron: Not on the High Street

5. Maak voor elk kind een eigen prikbord

Alle kinderen vinden het leuk als hun werk gewaardeerd wordt. Je kunt thuis gemakkelijk een persoonlijke Hall of Fame maken met behulp van prikborden. Maak er een mooie lijst omheen en zet er eventueel een voorletter bij. Lekker overzichtelijk én iets op trots op te zijn.

Bron: Bloglovin’

6. Schilder frames op de muur

Deze moeder heeft met gele verf prachtige custom lijstjes gemaakt. Als alternatief kun je natuurlijk ook washi tape gebruiken. Dit is een soort plakband van rijstpapier, waarmee je gemakkelijk vakjes op de muren maakt.

Bron: Childhood 101

7. Hang ze in een wisselijst

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar Amazon biedt handige wissellijsten aan voor kindertekeningen. Ze kosten slechts 15 euro, maar de échte creatievelingen knutselen misschien wel hun eigen lijst in elkaar.

Bron: Amazon.com

8. Gebruik de tekening als wallpaper

We leven toch in het digitale tijdperk? Maak met je mobiel een foto van een kindertekening of scan ‘m even in. De digitale versie neem je gemakkelijk overal mee naartoe én kun je meteen ergens opslaan voor later.

Bron: Bored Panda

9. Maak er een collage van

Ik zou wel even toestemming vragen, maar zoals je ziet werkt deze jonge dame graag mee aan haar collage. Knip delen van kindertekeningen uit (of gebruik een figuurpons). De stukjes kun je super stylish herschikken tot één fraai geheel.

Bron: Playfull Learning

10. Combineer ze in één groot frame

Met behulp van digitale technieken kun dit prachtige overzichtswerk maken. Je scant de tekeningen los in, verkleint ze en drukt ze op groot formaat af. Drukkers kunnen je adviseren met de maten, ons lijkt A1 formaat een goede optie.

Bron: Decor 8

11. Print ze op canvas

We printen al een tijdje onze foto’s op canvasdoeken, maar waarom eigenlijk geen kindertekeningen? Linksonder zien we wat het resultaat kan zijn. Zorg dat je de tekening op een hoge resolutie inscant en je kunt online in no time je nieuwe meesterwerk bestellen.

Bron: drukwerkdeal.nl

12. Zet ze op een plank

In woonmagazines is het een heuse trend: schilderijen hangen we niet op, die zetten we gewoon neer. Hetzelfde trucje kun je natuurlijk ook toepassen bij kindertekeningen. Lijst ze mooi in en rangschik naar lieve lust.

Bron: Centsational Girl

13. Hang ze op met wasknijpers

Een leuke DIY klus! Als je de bron volgt zie je precies hoe een creatieve mama deze strip gemaakt heeft. De materialen kosten bijna niets en zijn zo in de bouwmarkt te halen. Ons leek het ook leuk om de balk te behandelen met magneetverf, op die manier kun je met magneetjes alle tekeningen prachtig showen!

Bron: Naptime Craft Mommy

En wees maar trots op die kleine kleurmonsters, want kleuren is namelijk verrassend goed voor de ontwikkeling van je kind. Lees waarom je jouw kind dit weekend nog van pen en potlood voorziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen