Op zoek naar een kinderwagen? Volgens de Consumentenbond scoren deze drie het slechtst

Kinderen Marleen Staal 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Een kinderwagen is een hele investering. Een beetje wagen kost al gauw een complete vakantie en daarom wil je ook een goede keuze maken. Volgens de Consumentenbond komen deze drie kinderwagens het slechtste uit de test.

Als je druk bezig bent met het inslaan van je babyuitzet komt het onderwerp ‘kinderwagen’ gegarandeerd snel voorbij. Logisch, want je zal er veel gebruik van maken als je op pad wilt gaan met de baby. Een kinderwagen uitzoeken is daarom niet altijd de makkelijkste beslissing.

Welke kinderwagen

Een beetje kinderwagen groeit tegenwoordig met je baby mee. Er bestaan dan ook ontzettend veel soorten kinderwagens, net zoals ontzettend veel merken die een kinderwagen op de markt brengen. Het ligt volledig aan je eigen smaak en wensen welke wagen het beste bij je past.

Toch zijn er een aantal wagens die wellicht een minder goede keuze voor je zijn. De Consumentenbond heeft tientallen kinderwagens, buggy’s en combiwagens met elkaar vergeleken en daar kwamen interessante resultaten uit.

In een uitgebreid testrapport is een selectie gemaakt welke kinderwagens tot de slechtste categorie behoorden. Dit zijn ze.

  • X-Adventure X-line S
  • Maxi-Cosi Adorra
  • Maxi Cosi Nova

Slechte beoordeling

Waarom ze beoordeeld worden als ‘slecht’? Dat heeft te maken met een onvoldoende score op het gebied van veiligheid. Ook kwamen deze kinderwagens niet goed door de duurtest.

Daarnaast scoren ze slecht op belangrijke zaken als gewicht, het formaat, een te klein of niet toegankelijk boodschappenmandje en het niet goed kunnen rijden op een ruwe ondergrond.

Meer informatie

Wil je het volledige testrapport zien waarin je ook terug kan lezen welke wagens het beste uit de test rollen? Dat kan. Als je nu lid wordt van de Consumentenbond, mag je het lidmaatschap niet alleen de eerste twee maanden gratis uitproberen, je krijgt ook toegang tot uitgebreide testen. Van kinderwagens tot andere producten die je nodig hebt voor je kind.Je kunt je hier aanmelden. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme