6x De leukste kindvriendelijke koffietentjes in Zuid-Holland op een rij

Eropuit Lisa van den Akker 8 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Samen met een vriendin een koffietje drinken in een leuke koffietent, voordat je kinderen had deed je het waarschijnlijk regelmatig. Even eruit en genieten van een lekker bakkie. Maar sinds je moeder bent geworden zijn die bezoekjes aan een koffietent een uitzondering geworden. Want ja, je kind in het gareel houden en tegelijkertijd genieten van je koffie. Dat is een hele uitdaging.

Gelukkig zijn er ook hele leuke kindvriendelijke koffietentjes te vinden. Waar je niet het schaamrood op je kaken hoeft te krijgen als je kleuter krijsend op de grond ligt. En waar het geen probleem is dat je peuter vrolijk overal tussendoor rent. Perfect dus voor een gezellige mom-date met een mede mama.

Kindvriendelijke koffietentjes in Zuid-Holland

Kom maar door met de Latte. Dit zijn de leukste koffietentjes in Zuid-Holland.

1. De Boomhuttenclub – Den Haag

De Boomhuttenclub is een plek in het centrum van Den Haag waar mensen met jongere kinderen centraal staan. Je geniet hier van ontbijt, lunch of apéro terwijl de kinderen vrij spelen in een zichtbaar en afgeschermd gedeelte met houten boomhutten. Zo houden ouders gemakkelijk een oogje in het zeil onder het genot van lekker eten en drinken. Super cool dus!

2. De Kleine Planeet – Leiden

De Kleine Planeet is een geweldig familiecafé met concept store. Je drinkt hier de lekkerste koffie met een heerlijk stuk zelfgemaakte taart erbij. Ook shop je er de leukste duurzame items voor je kind. Die je overigens gewoon mee kan nemen want ze vermaken zich prima in de leuke speelhoek of bij de treintafel. In de winkel staat ook de populaire ‘helikopterkast’ waar kindjes graag in zitten. Verder kunnen ze aan de knutseltafel tekenen of met magnetisch zand spelen.

3. Mamamo – Rotterdam

Mamamo is een familyconceptstore, een combinatie van een kindvriendelijke koffiebar en een cadeauwinkel. Deze koffietent is geleven in Rotterdam Nesselande. Je kunt hier terecht voor koffie en taart, ontbijt en lunch en natuurlijk cadeau’s. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Je kroost is meer dan welkom want voor hen is er een ruime speelhoek.

4. Mint – Delft

Nog een combinatie van een conceptstore en café vind je in Delft. Bij Mint kun je terecht voor koffie, taart, ontbijt en lunch of voor een borrel met een hapje. Van deze gerechten kan je heerlijk genieten, terwijl jouw kind zich vermaakt in een van de speelhoekjes die door het café zijn verspreid. Shoppen kun je er trouwens ook goed.

5. Kruim – Gouda

Kruim is één van de dingen die gevestigd zijn in de Chocoladefabriek. Samen met de Bibliotheek, het Streekarchief en de Drukkerswerkplaats. Hier kun je terecht kunt voor een heerlijke kop koffie terwijl je kind zich in de bibliotheek vermaakt met een leuk boekje. Ideaal!

6. Koffie en Kind – Den Haag

De naam zegt het al, hier kun je koffie drinken met je kind erbij. Jij geniet van een heerlijke cappuccino met iets lekkers terwijl je  kind speelt in één van de verschillende speelhoeken zoals een blokkenhoek met een treintafel en auto’s, een poppenhoek met poppen en knuffels, een huisje met keukentje waar de kleintjes in potjes en pannetjes kunnen roeren. Ook is er een boekenhoek met zitkussens om samen met je kind een boekje te lezen. Buiten is er een natuurtuin waar de kinderen kunnen spelen op een klimrek, glijbaan of door tunnels kruipen. Let op: helaas is koffie en kind tot november 2020 gesloten in verband met Corona. 

Lees ook:

De lekkerste koffierecepten voor een half uurtje me-time

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme