5x kleding die (bijna) iedere millennial-moeder draagt

Lifestyle Valéry de Voijs 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij geboren in de jaren ’80 of ’90? Gefeliciteerd. Jij mag jezelf een echte millennial-moeder noemen. Sommige fashion trends kunnen millennials maar moeilijk loslaten. Deze kleding zul je dan ook bij de gemiddelde millennial-moeder in haar kast vinden.

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Kleding van een millennial-moeder

Iedere generatie heeft zo z’n eigen fashion trends waar ze geen afstand van kunnen nemen. Zo zien we boomers met gekleurde overhemden en lopen Gen Z’s met vissershoedjes. Ook de millennials hebben zo bepaalde kledingstukken die hun generatie typeren. Ben jij een millennial-moeder? Grote kans dat jij één van deze kledingstukken in je kast hebt liggen.

Wij snappen overigens wel dat je hier geen afstand van doet. Waarom zou je super comfortabele laarzen wegdoen?

Skinny jeans

Het is voor Gen Z’s het meest pijnlijke aanzicht van hun dag: een skinny jeans. Toch denken veel millennials daar anders over. De comfy strakke jeans zijn jaren dé meest verkochte jeans geweest, maar hebben de laatste tijd toch echt plaats gemaakt voor wat andere modellen. Jongere generaties zul je niet meer zo snel in een skinny zien lopen; die grijpen eerder naar een flare of losse cargo pants.

Piloten-zonnebril

To be honest: de piloten zonnebril is timeless. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste piloten-zonnebril al in 1935 werd gedragen door Amerikaanse soldaten? Wij houden wel van de klassiekers, en zullen onze Ray Ban niet snel wegdoen, maar de millennial-moeders die ‘t nét iets hipper willen aanpakken, kunnen voor een retro-modelletje gaan.

T-shirt met een band

Je kent ze wel. Die T-shirts met een logo van een muziekband erop. Het liefst een stoer logo als AC/DC of The Beatles. Of je de band nu kende of niet, je combineerde het met een leren jasje (en die piloten zonnebril) en je voelde je helemaal hip. De gemiddelde millennial zal deze shirtjes nog in de kast hebben liggen.

Chelsea boots

Jazeker, de gouwe ouwe Chelsea boots. Ze zitten niet alleen comfortabel, maar zijn ook nog eens leuk te combineren. Wij snappen dus wel dat je hier geen afstand van doet. Je ziet ze dan ook in allerlei varianten voorbij komen. Van lage stoere modelletjes tot hoge laarzen met veters.

Athleisure

Denk aan de yogapants, loungewear, oversized hoodies en sportieve shorts. Allemaal items die de gemiddelde millennial graag draagt. Niet in de sportschool, maar in haar vrije tijd. And we don’t blame you. Het is praktisch en gemakkelijk wanneer je tussen een drukke werkdag door je kids naar school brengt en je huishouden runt.

Over millennials gesproken: deze opvoedtrends typeert de gemiddelde millennial-ouder. 

Onderzoek: de helft van de millenials doet z’n relatie leuker voor dan-ie is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme