10 x briljante kledingtips die elke vrouw moet kennen

Lifestyle Redactie 15 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Een broekrits die naar beneden zakt, een bh-bandje dat op de verkeerde plek uitsteekt of een gekrompen broek. Van die typische kledingirritaties die voor jou als vrouw niet geheel onbekend zijn. Geen zorgen, we schudden tien handige kledingtips uit de mouw waardoor die irritaties verleden tijd zijn!

Aan de slag maar!

Bh verbergen

Hartstikke handig zo’n bh, maar het is dus (vaak) niet de bedoeling dat je dat ding ziet als je kleding draagt. Handig, deze tip zorgt er niet alleen voor dat je bh niet zichtbaar is, maar het voorkomt ook dat je mouwen van je schouders glijden. Twee vliegen in een klap!

Rits vast zetten

Bron: Listotic.com
Eigenlijk spreekt de afbeelding al voor zich: bevestig een sleutelhanger-ring aan de rits van je broek en schuif hem over je broeksknoop als je de rits dicht hebt. Geen genânte open rits-momenten meer.

‘Ontkrimpen’

Gekrompen was, heel vervelend! Blogger Jillee deelde een handige tip om broeken te ‘ontkrimpen’. Vul de wasbak met warm water en gooi wat baby shampoo erbij. Laat de baby shampoo goed intrekken, dit zorgt ervoor dat de vezels in de kleding soepeler worden. Pak het kledingstuk uit het water en knijp het voorzichtig uit. Spoel de baby shampoo er niet uit!

Leg het kledingstuk vervolgens op een grote handdoek. Rol de handdoek op met het kledingstuk erin. Het doel: het overtollige vocht absorberen met de handdoek, zodat het kledingstuk vochtig aanvoelt, maar niet kletsnat. Pak vervolgens een droge handdoek, leg het kledingstuk erop en rek het voorzichtig uit terwijl het ligt te drogen. Dit kun je herhalen totdat het kledingstuk het originele formaat weer terug heeft. Bij blogger Jillee werkte het, bij jou ook?

Deo-vlekken verwijderen

Babydoekjes heb je misschien in overvloed. Komt dat even handig uit, want naast dat je ze gebruikt voor de baby, kunnen ze namelijk ook deodorant-vlekken verwijderen.

Ruimte scheppen in kast

Bron: Darkroom & Dearly
Als moeder weet je maar al te goed de definitie van ‘ruimtegebrek’. Zeker weten dat deze kleding-opvouw-en-opberg-tip je leven een stuk makkelijker maakt.

Verwijder zweetvlekken

Bah, van die vieze gele vlekken op witte t-shirts. Hartstikke zonde, maar vanaf nu verleden tijd. Spuit wat citroensap op de okselgedeeltes (en eventueel andere plekken) van het shirt voordat je ze wast. Dit spul werkt magisch.

Voorkom panty-scheuren

Het enige wat je nodigt hebt is haarspray. Spuit de spray op plekken van je panty waar je van denkt dat het gaat scheuren en you’re good to go!

Kauwgum verwijderen van textiel

Ijs is dé oplossing om kauwgum te verwijderen. Wrijf met een ijsblokje over de kauwgumplek. Hoe kouder, hoe harder de kauwgum wordt. Dit zorgt er voor dat je het makkelijk van de kleding kan afschrapen. Werkt ook op stoffen meubilair!

Pillen van kleding verwijderen

Dat doe je dus best wel simpel met een puimsteen en een kledingroller. Ga met de puimsteen langs de kleding en haal de pluisjes/pillen daarna weg met een kledingroller.

Capuchon-touwtjes terug stoppen

Heel vervelend als het touwtje van je capuchon eruit valt en je het er niet meer in krijgt. Een rietje biedt oplossing! Trek het touwtje door een rietje heen, stop het rietje vervolgens terug in de ‘tunnel’ van de capuchon en duw het rietje helemaal door tot het einde. Je kunt ook een veiligheidsspeld aan het einde van het touwtje bevestigen zodat je iets meer grip hebt als je hem door de capuchon duwt.

Dit zijn 13 briljante Ikea ‘hacks’ die elke ouder zou moeten kennen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Listotic.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme