4 tekenen dat het huis eigenlijk iets te klein is geworden voor jullie gezin

Lifestyle Gina Koninkx 11 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Toen jullie kids nog twee kleine hummeltjes waren, was het huis weliswaar altijd vies. Je kon de omgevallen bekers melk niet meer tellen, aantal potloodkrassen op de muur niet meer aanzien en besloot de tafel nog maar even niet te verruilen voor een hipper exemplaar. Daar ben je vanaf nu je koters groter zijn maar als je deze vier dingen herkent is het huis eigenlijk een piecie te klein voor jullie grote gezin.

Een te klein huis

Natuurlijk hoef je niet meteen een ‘TE KOOP’ bord in de tuin te rammen, wij weten natuurlijk dat het niet voor iedereen is weggelegd om zomaar een groter huis te kopen. Neem dit dan ook met een korreltje zout, wel reuze herkenbaar toch *wink*?

1. Spits in de badkamer

Als de kinderen ouder worden, besteden ze steeds meer tijd op de badkamer. Uitgebreid douchen, haren stijlen, make-up en noem maar op. Dat alles met de nodige privacy en dat betekent spits in de badkamer. Wat zou jij blij zijn met een eigen badkamer voor je pubers.

2. Alle kasten puilen uit

Toen jullie nog geen kids hadden, hadden jullie meer dan genoeg plek voor al jullie huisraad. Inmiddels zijn er in de keukenkast zo’n 20 verschillende plastic bakjes bijgekomen, ligt de bestekla vol met Woezel & Pip bestek en puilen eigenlijk alle kasten uit. Opruimen heeft al bijna geen zin meer. De deuren van de spelletjeskast durf je niet eens meer zomaar open te trekken, bang dat de hele stapel bordspellen de kast uit schuift.

3. De slaapkamers zijn speelkamers geworden

Als je ‘s avonds je kleintje gaat voorlezen, trap je meestal wel op een LEGO-blokje op de slaapkamer. Wat overigens verdomde veel pijn doet. Als de slaapkamers van jullie kinderen zijn omgetoverd tot speelparadijzen (die niet meer opgeruimd te krijgen zijn) weet je eigenlijk dat het huis écht te krap is geworden.

LEES OOK: Zo richt je de babykamer efficiënt in zodat deze ook nog mee kan in de peuter- en kleuterfase

4. Jullie passen niet meer met z’n allen op de bank of aan tafel

Vroeger konden jij en je partner makkelijk met jullie twee hummeltjes op de bank zitten, nu het twee grote pubers zijn geworden is de bank eigenlijk te klein geworden voor het gezin. Jullie zitten opgepropt (ja je leest het goed: opgepropt met twee zwetende pubers) naast elkaar. Niet altijd even leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen