Jade (38): ‘Ik vond kleine witte envelopjes in de broekzak van mijn zoon’

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Wanneer een kind een bepaalde leeftijd bereikt, is het goed om aan een bijbaantje te beginnen. Op deze manier leren kinderen met geld omgaan. Jade dacht dat haar zoon een leuk bijbaantje had gevonden waar hij zijn eerste geld zou gaan verdienen. Helaas bleek dit toch iets anders te liggen: “Milan verkocht drugs.”

“Terwijl ik dacht dat Milan hard aan het zwoegen was in het magazijn van de supermarkt bezorgde hij mensen envelopjes met drugs.”

Liefdevolle jeugd

“Ik wist altijd al dat ik vroeg moeder wilde worden. Na twee jaar proberen werd ik eindelijk zwanger. Toen Milan werd geboren voelde mijn man John en ik ons compleet. Milan was vanaf z’n geboorte vrolijk en ook toen hij ouder werd was hij altijd blij en positief. Wij noemden hem dan ook ons wonderkind. Hij was knap, had veel vriendjes, was van jongs af aan al populair bij de meisjes en deed het daarnaast ook nog eens goed op school. Wat waren wij trots op hem…

Leuk bijbaantje

We waren dan ook heel blij voor hem toen hij vorig jaar besloot dat hij een bijbaantje wilde. Hij zag z’n vrienden werken en die kwamen geregeld thuis met mooie sneakers die ze van hun eigen geld hadden gekocht. Milan wilde dat ook. Met veel plezier ging hij drie keer per week naar zijn werk in het magazijn van de supermarkt. Hij kon het goed combineren met school.

Op een zaterdagochtend lag Milan nog te slapen, hij had de avond ervoor gewerkt en was daarna nog uit geweest. Ik wilde zijn was in de wasmachine doen, dan zou alles weer lekker schoon zijn als hij wakker werd. Zoals altijd checkte ik of er nog iets in zijn zakken zat. Wat ik toen vond zal ik niet snel vergeten…

Geld en drugs gevonden

Ik vond in z’n broekzak ongeveer 20 briefjes van 50 euro en daarnaast ook kleine witte envelopjes. Natuurlijk wist ik direct wat daar in zat. Ook vond ik wat zakjes met pillen. Stiekem drugs verkopen? Mijn Milan? Ik zakte op de grond en het enige wat ik kon doen was huilen. Mijn zoon was een dealer… John was inmiddels van z’n nachtdienst teruggekomen en ik liep naar beneden om te vertellen wat ik had gevonden. We besloten samen om Milan wakker te maken en erover te praten.

Ontslag genomen als dealer

Milan schrok zich rot en had natuurlijk nooit verwacht dat we erachter zouden komen. Het bleek dat hij al na 3 maanden ontslag had genomen bij de supermarkt. Via een vriend kon hij een baantje krijgen dat veel beter betaalde: drugs afleveren. Hij was al die tijd stiekem drugs aan het verkopen. Het geld dat hij ermee verdiende had hij apart gehouden want hij wilde een scooter kopen.

Open en eerlijk

Natuurlijk zijn we ontzettend boos op hem geworden, maar we waren vooral teleurgesteld. We hebben er veel met hem erover gesproken. Hij zei direct dat hij ermee ging stoppen. Inmiddels heeft hij een baantje in een kledingwinkel gevonden. Ik kan het alleen niet laten om af en toe te checken of hij daar wel écht is. De tijd zal leren…”

Wil je kind een bijbaantje nemen? Dit is alles wat je als ouder wil weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme