Aha! Zó krijg je die hardnekkige knoflookgeur dus van je handen af

Gezondheid Sharon van der Werf 13 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

We zijn gék op knoflook en we verwerken het dan ook regelmatig in het avondeten. Een lekkere pasta of ovenschotel is niets zonder flink wat knoflook. Het enige nadeel van verse knoflook gebruiken: die plakkerige handen en geur die je ‘s avonds in bed nog steeds ruikt.

Ja, óók als je jouw handen daarna een aantal keer goed gewassen hebt. Op de een of andere manier blijft die hardnekkige knoflookgeur de hele avond nog aan je handen plakken. Tenminste, tenzij je deze super makkelijke tip opvolgt 👇🏻

Zo krijg je knoflookgeur van je handen

Met roestvrijstaal

De beste manier om knoflookgeur van je handen af te krijgen, is met roestvrijstaal. Heb jij een wasbak van RVS, wrijf dan tijdens het wassen van je handen even met je vingertoppen over de wasbak. Is jouw wasbak gemaakt van ander materiaal, gebruik er dan een grote lepel voor.

Waarom dit werkt? Het roestvrijstaal absorbeert de geur, waardoor de geur van jouw handen verdwijnt. Het klinkt gek maar we hebben het uitgeprobeerd en het werkt echt.

Met peterselie

Peterselie werkt tegen een knoflookadem (even kauwen op een takje peterselie en die slechte adem is de magic cure voor een stinkende knoflookadem), maar werkt ook voor die vieze vingers. Wrijf een blaadje peterselie even tussen je vingers en de geur is vrijwel meteen verdwenen.

Volgende keer dat er een gerecht met knoflook op het menu staat, weet jij dus wat je moet doen om ‘s avonds níét wakker te liggen van die geurende handen. Wel zo fris. Wist je trouwens al dat knoflook ook nog eens goed voor je hart is? In dit artikel bij onze collega’s van Beautify lees je waarom.

Daar zit een luchtje aan! Deze lichaamsgeurtjes mag je niet negeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme