Redactie
Redactie Gezondheid 9 nov 2017

Vrouwen vinden mannen die stinken naar knoflook heel aantrekkelijk

De overtuiging dat een knoflookwalm afstotend werkt, lijkt gebakken lucht. Onderzoek beweert dat vrouwen een man die naar knoflook stinkt, juist heel aantrekkelijk vinden.

Tijdens een date geen knoflook eten omdat je bang bent dat er anders aan het eind van de avond niet gezoend wordt? Dat hoeft niet meer, want hoe meer ‘knof’ er gegeten wordt, hoe aantrekkelijker de lichaamsgeur.

Alleen bij mannen

Althans, als je een man bent. Een onderzoek uit 2015 onderzocht het effect dat een naar knoflook ruikende lichaamsgeur op vrouwen heeft. Het resultaat: de vrouw werd wild enthousiast. Omgekeerd werd het experiment niet uitgevoerd, dus vooralsnog weten we niet of het eten ervan vrouwen aantrekkelijker maakt voor de andere sekse.

Significante hoeveelheid knoflook

Noemenswaardig detail is dat de erotiserende regel alleen opgaat als de man in kwestie niet een kleine beetje, maar een behoorlijk indrukwekkende hoeveelheid tot zich neemt. ‘Slechts’ twee teentjes is niet genoeg om de vrouwtjes het hoofd (neus) op hol te jagen: het gaat om minimaal vier kloven (12 gram), puur of in capsulevorm. Jammie, een nieuw afrodisiacum is geboren!

Kijk vooral eens wat er gebeurt als je een kale man vier tenen laat eten, dan zouden we compleet door het lint moeten gaan? Immers, kale mannen zijn sowieso sexier en aantrekkelijker.

Kleine nuance

Voordat je nu je vriend of man vanavond een pittige lasagne boordevol knoflook voorschotelt in de hoop dat zijn knoflook-riekende lichaamsgeur je onbedaarlijk jippig maakt, is een kleine nuance op z’n plaats. Onder meer dat slechts 42 mannen aan het onderzoek meegedaan hebben, en zij geroken werden door tachtig vrouwen – in de wetenschappelijke volksmond lang niet genoeg om als voldongen feit vastgesteld te worden. Bovendien vertelt het onderzoek niet of de man voor het eten van de knoflook net gedoucht, gesport of zich anderszins ingespannen had – wat ons betreft ook niet onbelangrijk.

Nu we het er toch over hebben, deze is zeer handig voor de decembermaand: zo verdrijf je de gourmetgeur uit je huis

University of Sterling

Reageer op artikel:
Vrouwen vinden mannen die stinken naar knoflook heel aantrekkelijk
Sluiten