8 x de schattigste DIY knutselwerken voor Valentijnsdag

Kinderen Melissa Eissens 11 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Veertien februari mogen we er weer aan geloven! Of je kinderen er nu aan meedoen of niet, wij verzamelden wat inspiratie om de mooiste dingen te knutselen, speciaal voor Valentijnsdag.

Knutselen voor Valentijnsdag

Love is in the air! Ja ja, het is weer bijna Valentijnsdag. De tijd van roze, hartjes en bloemen en staat weer voor de deur. Hoewel niet iedereen hier blij wordt van deze dag, kunnen we er onze kinderen in ieder geval wel blij mee maken, door te knutselen! Want meestal worden onze meiden wel gelukkig van heel veel roze en rood.

DIY knutsels

Daarom hebben we 8x de leukste Do It Yourself (DIY) knutselwerken voor je geselecteerd. Van een vrolijke hartjes slinger tot het wat serieuzere werk: valentijnskoekjes of als je geen ‘Valentijn’ hebt.. koekjes voor de vogels! Tover de dag van de liefde om tot een gezellige knutseldag. Misschien weten ze wel precies aan wie ze het cadeau willen geven!

1. Geweven hartjes mandje


Deze vrolijke mandjes zijn leuk te gebruiken als goodie bag of gewoon als decoratie. Het is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook goedkoop! Kies welke twee kleuren je wilt gebruiken en aan de slag! Hier zie je hoe je deze mandjes maakt.

2. Knoopjes hart in een lijstje


Alles wat je hier voor nodig hebt zijn een heleboel knoopjes, wat lijm en een papier met een hart er op. De kleuren en vormen kun je helemaal zelf kiezen. Zelfs de kleintjes zullen dit knutselwerkje kunnen maken met weinig hulp. Grote kans dat het resultaat zo schattig is, dat je het wilt inlijsten voor in huis! Bekijk hier de uitleg.

3. Hartjes slinger


Zo simpel, maar toch zo leuk! Geïnspireerd door een klassieke papieren ketting maak je gewoon je eigen lieve hartenslinger. Het is de perfecte manier op je huis op te fleuren en zo eenvoudig te maken dat er een paar extra kunt maken. Zo kun je de liefde rond Valentijnsdag bij je vrienden en familie verspreiden! Zie hier hoe.

4. Wc-rol als hartenstempel


We hebben helemaal niets tegen simpel knutselwerkjes. En daarom is deze juist zo ideaal voor de kleintjes. Met wc-rolletjes, papier en verf kom je al een heel eind!

LEES OOK: 11 x manieren om een betere moeder te zijn in 2018

5. Voor de ‘Love Birds’


Deze vogelkoekjes zien er niet alleen super schattig uit, maar de lieve vliegende vrienden daar buiten worden er ook heel blij van. Het zal je verrassen hoe makkelijk ze eigenlijk te maken zijn. Je kunt zelf kiezen wat voor vormpje het wordt. Ook heel leuk om cadeau te geven! Hier lees je hoe je ze precies maakt.

6. Slak met hartenhuisje


Nog zo iets simpels wat een heel leuk resultaat oplevert! Deze schattige slakjes hebben niet alleen een hartje als huisje, maar ook de voelsprieten! Maak het zo mooi mogelijk door veel glitters en plakkertjes te gebruiken. Hier zie je hoe je het in elkaar knutselt.

7. Valentijns boter-kaas-en-eieren koekje


Ben je opzoek om iets leuks te doen met je kinderen en daarnaast ook een beetje te snacken? Dan is dit knutselwerk perfect. Maak de lekkerste koekjes in de vorm van boter-kaas-en-eieren. Met wat glazuur en snoephartjes maak je er een feestje van. Is je kind jarig rond Valentijnsdag? Dan is dit ook heel leuk om te maken op het partijtje. Hier lees je precies wat je nodig hebt.

8. Regenboog hart voor op het raam

knutselwerk
Wanneer de zon op het raam schijnt ziet dit knutselwerk er nóg mooier uit! Dit kleurrijke hart is leuk om te maken voor jong en oud. Zeker weten dat jij ergens in huis een leeg raam hebt die wel wat opfleuring kan gebruiken! Hier kun je stap voor stap vinden hoe je dit kunt knutselen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen