5x gezonde hapjes die jij tijdens het Netflixen wilt snacken

Eten Valéry de Voijs 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De herfst is in volle gang! En dat betekent dat we de kachels weer aanmaken, en met een dekentje op de bank te vinden zijn. Gezellig! Maar tijdens al dat Netflixen kun je misschien wel de neiging hebben om meer te eten dan je lief is. Laat de chocolade, ijs en nootjes voor wat het is, en kies voor deze gezonde snacks.

Of je nu een zoetekauw bent, of juist zoute cravings hebt: deze snacks bevatten weinig koolhydraten, en zijn relatief veel gezonder dan die zak chips.

Gezonde snacks

Zeg maar gedag tegen de kaasjes en chippies. Deze snacks zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens mega gezond!

1. Courgette chips

Als jij normaal naar die zak chips graait, en dol bent op zoute snacks dan zijn courgette chips dé perfecte gezonde vervanger voor jou. Deze courgette chips zijn namelijk maar 40 calorieën per portie, terwijl een zak chips al gauw 150 calorieën telt. Deze gezonde chippies bevatten nog eens bijna geen koolhydraten, zijn goedkoop, en gemakkelijk te maken. Het enige nadeel is dat je het ‘s middags waarschijnlijk al klaar moet maken, als jij het ‘s avonds op wilt peuzelen. Zo maak je het:

– Snijd de courgette in dunne plakjes.
– Leg de courgetteplakken tussen keukenpapier om vocht te verwijderen.
– Mix de courgetteplakken, olijfolie en zout in een grote kom.
– Leg de courgetteplakken op een met bakpapier beklede bakplaat
– Bak 2-3 uur op 110 ℃ tot de courgette de gewenste knapperigheid heeft bereikt.

2. Blauwe bessen in yoghurt

Ben je toch meer in een zoete bui? Ga dan voor bevroren blauwe bessen in yoghurt, en voeg hier eventueel een eetlepel honing aan toe. Dit recept is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens mega gezond door de vele antioxidanten die bessen bevatten. Voor de vegans onder ons: de yoghurt is natuurlijk gemakkelijk te vervangen door kokos- of soyayoghurt.

3. Hummus

Dit Libanese hapje is dé perfecte snack als jij ‘s avonds op de bank hangt. Hummus bevat goede vetten, waar jouw hartje heel blij van wordt. Maak een gezellig schaaltje met komkommer, paprika, worteltjes, of snoeptomaatjes en dippen maar! Ondanks deze snack gezond is, bevat hummus ook aardig wat sodium. Je wilt dus dus uitkijken dat je er niet teveel van eet. Maar hey, alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, toch? Behalve tequila (grapje).

4. Popcorn

Zelfgemaakt dan. Popcorn is mega gezond door de vele vezels en antioxidanten. Volgens dit onderzoek zou popcorn zelfs meer antioxidanten bevatten dan groenten en fruit.

5. Geroosterde Kikkererwten

Kikkererwten zijn niet alleen lekker door je soep, of in je salade, maar de goudgele balletjes zijn een heerlijke gezonde snack om ‘s avonds op te peuzelen. Kikkererwten zijn namelijk een rijke bron van foliumzuur, ijzer, mangaan en magnesium. Om een crunchy laagje aan de kikkererwten te geven, kun je ze even in de oven roosteren.

Zo komen we het najaar wel door!

Lekkere trek na het eten? 16 snacks om ‘s avonds gezond te snacken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme