6x redenen waarom de laatste week van je zwangerschap, de beste week is

Zwanger Lisa van den Akker 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat was het dan, de laatste week van je zwangerschap is aangebroken. Het was misschien wel de langste periode van schommelende emoties en lichamelijke ongemakken ooit. Een periode die zeker zijn ups en downs had. Maar hé, die tijden zijn bijna voorbij.

Dus daarom zes redenen om nog even te genieten van de laatste week van je zwangerschap.

De laatste week van je zwangerschap

Meteen één van de redenen dat de laatste zwangerschapsweek een heel fijn gevoel opwekt. Je kunt deze week juist positief ervaren op verschillende manieren, wanneer je dit toelaat.

1. Je komt overal onderuit

Gezien het feit dat je op knappen staat, zullen mensen niet té veel op je bordje willen gooien. Zie het als een soort vrijkaart om eens even lekker lui te wezen. Maak dus gebruik van het feit dat je nu even niet zo veel kan met die enorme buik.

2. Binnen een paar dagen zul je eindelijk je baby zien

Geen vage echo’s meer, want veel meer dan een ‘aardappeltje’ met een mond is er toch nooit te zien. Zal je kleintje op papa of mama lijken? Je brandt van nieuwsgierigheid! Deze voorpret is al het halve plezier.

3. Je bent meer dan klaar voor het ouderschap

Gebruik deze laatste dagen om met trots terug te kijken op álle voorbereidingen die je hebt gedaan gedurende deze negen maanden: het kamertje is klaar en staat vol met de leukste items die je met zorg hebt uitgekozen. De rompertjes zijn gewassen en op kleur gesorteerd. Je hebt genoeg luiers om de zombie-apocalyps te overleven en de vluchttas – of koffer staat ook klaar.

Deze week kun je rustig alles nog even checken of je niks vergeten bent.

4. Alle, we herhalen, álle ellende is (bijna) achter de rug

Van misselijkheid tot een pijnlijke rug en heupen die op instorten staan, het is allemaal bijna voorbij. De gedachte dat je snel weer van deze ongemakken af bent, zorgt ervoor dat je nog wel een beetje kunt genieten. Het einde is in zicht, aftellen maar!

5. Je gaat de babykleertjes straks daadwerkelijk gebruiken

Alle inkopen die je hebt gedaan voor de kledingkast van je ongeboren spruit liggen misschien al maanden te verstoffen net zoals je postzegelverzameling van vroeger. Maar, deze kun je straks ein-de-lijk gebruiken! Hoe zou het allemaal staan?

6. En dan de nummer één reden waarom je laatste zwangerschapsweek de beste is: het is de laatste zwangerschapsweek

Want aan zowel alle slechte als goede dingen komt een eind. Dat is het motto. Het is ook hét moment waar je de afgelopen 39-40 weken naartoe hebt gewerkt. Be proud!

Gooi een lading positiviteit tegen deze laatste zwangerschapsweek aan en het komt zeker goed. Hierna kun je immers van je mini genieten.

12 rare dingen die mensen zeggen tegen vrouwen in hun derde trimester

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme