Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Algemeen 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lachen is gezond: 7 redenen waarom je al-tijd moet blijven lachen!

Lachen gebeurt vaak vanzelf. Het is negen van de tien keer een spontane reactie op iets dat je blij of gelukkig maakt, zoals je partner, huisdier of favoriete serie. Het is maar goed dat er een hoop dingen zijn die regelmatig een lach op je gezicht toveren, want het is hartstikke goed voor je gezondheid en gemoedstoestand!

En daarom zouden we eigenlijk nóg vaker moeten stralen…

Verbeter je gezondheid met een lach op je gezicht

Keep on smiling, baby!

1. Lachen maakt je nog aantrekkelijker dan je al bent

Ja, zo makkelijk is het om aantrekkelijk te zijn! Een glimlach kan de mensen om je heen betoveren. Je hebt het misschien niet door, maar we voelen ons sterk aangetrokken tot mensen die lachen. Dit is een natuurlijke reactie.

2. Het kan de bloeddruk omlaag brengen

Lachen heeft een ontspannende werking. En om deze reden kan het de bloeddruk ook een stuk omlaag brengen! Probeer het maar eens uit als je thuis een bloeddrukmeter hebt. Meet de bloeddruk twee keer: als je stilzit en als je lacht. Zie je het verschil?

3. Lachen laat stress als sneeuw voor de zon verdwijnen

Geloof het of niet, maar met een lach op je gezicht maakt stress (bijna) geen schijn van kans! Het hoeft niet eens een spontane lach te zijn, want met een onbewuste of geforceerde lach geef je de stress ook al een flinke schop onder z’n kont.

4. Lachen is een uitstekende booster voor je stemming

Zit je niet lekker in je vel? Probeer eens te lachen, ook al is het als een boer met kiespijn. Waarom? Er komt veel dopamine en serotonine vrij als je lacht. Dit zijn feel-good hormonen die je een tevreden gevoel geven.

5. Er is niets zo aanstekelijk als een lach

Er wordt niet voor niets in veel liedjes gezongen over ‘a smile that lights up the room’. Lachen heeft namelijk een aanstekelijke werking. Als je iemand met een lach op zijn of haar gezicht ziet, neem je dit al snel over. Dit gebeurt vaak zelfs onbewust.

6. Lachen geeft je een jongere uitstraling

Lachen maakt je niet alleen aantrekkelijker, maar het geeft je ook een jeugdige uitstraling. De spieren die je voor een lach gebruikt, kunnen de rest van het gezicht ook een lift geven. Kortom: zie lachen als een natuurlijke facelift die je geen cent kost.

7. Het is het beste medicijn voor je immuunsysteem

Een lach zorgt ervoor dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt. Dit stofje heeft niet alleen een kalmerend effect, maar ook nog eens een pijnstillend effect. En het immuunsysteem kan vervelende infecties nóg beter bestrijden met behulp van dit hormoon…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme