Dit is wat er gebeurt met je baby als je lacht tijdens je zwangerschap

Kinderen Gina Koninkx 3 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoewel je misschien last hebt van de nodige zwangerschapskwaaltjes, is je zwangerschap over het algemeen natuurlijk een fantastische periode. En dat is maar goed ook want veel lachen tijdens je zwangerschap heeft ook nog eens effect op je baby.

Lachen tijdens je zwangerschap

Net zoals jij je baby voelt schoppen in je buik en voelt drukken op je blaas, kan je baby andersom ook van alles voelen. Niet altijd positief, want zo heeft je kindje er ook last van als jij stress hebt. Toch zijn er ook een heleboel positieve dingen die je kleine peanut kan voelen in de buik. Lachen tijdens je zwangerschap bijvoorbeeld.

Je baby kan verschillende dingen voelen. Puur fysiek gezien, bouncet je baby als jij lacht op en neer in je buik alsof het een trampoline is. Grappig. Toch is het niet alleen fysiek dat een baby in je buik het kan voelen als je lacht.

Minder stress voor een gelukkigere baby

Onderzoekers uit Colorado hebben onderzocht wat nou precies het effect is van lachen tijdens de zwangerschap. Niet geheel verrassend misschien blijkt daar dus uit dat wanneer moeders veel positieve gevoelens ervaren tijdens de zwangerschap – die zich dus onder andere uiten in lachen – hun baby’s later veel minder last hebben van angstgevoelens en dat zij beter bestand zijn tegen stress.

Sterker nog, uit datzelfde onderzoek bleek dat hoe een moeder zich voelt tijdens haar zwangerschap (weinig of veel gestrest) ook invloed heeft op het temperament dat het kind later ontwikkelt. Hierdoor zouden ze gevoeliger of dus minder gevoelig zijn voor eventuele depressies wanneer zij ouder zijn.

Zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is om vooral te genieten van je zwangerschap. Laat eventueel je partner jouw een beetje extra verwennen en lachen want daar krijgen jullie alleen maar een gelukkigere baby van. Dat willen we uiteindelijk allemaal.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme