Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 2 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Volgens de wetenschap garanderen deze 8 babynamen het meeste succes in het leven

Hip hip hooray, a baby boy or girl on the way! Misschien wel een van de leukste taken voor jullie als ouders: de babynaam bedenken. Ongetwijfeld zit daar een bepaalde betekenis achter voor jullie. Wens jij je kindje veel succes toe in de toekomst? Dan kun je hem of haar volgens de wetenschap het beste een van deze acht babynamen geven.

Babynamen voor een succesvol leven

Natuurlijk prijken gezondheid en geluk bovenaan het lijstje van wensen voor je kindje. Toch is een succesvol leven ook wel erg belangrijk voor veel ouders. Verschillende onderzoekers hebben achterhaald welke babynamen de meeste garantie op succes kunnen bieden. Ach, baat het niet dan schaadt het niet.

1. Steven

Met stip op nummer één staat de naam Steven. Niet geheel ontoevallig heten een aantal zeer succesvolle mannen Steven of hebben ze een variant op deze naam. Zo kennen we allemaal Steven Hawking, Steve Jobs en Stephen Colbert. Hier komt het gezegde ‘it’s all in the name‘ wel heel goed van pas.

2. Jacqueline

Voor vrouwen staat een andere naam met stip op nummer één: Jacqueline. Volgens onderzoek van de UCLA hadden vrouwen met deze naam het vaakst een succesvolle carrière. Daarin wordt onder andere de First Lady Jacqueline Kennedy genoemd.

3. Peter

LinkedIn deed onderzoek naar de link tussen namen en de functie van deze personen. Uit dit onderzoek kon de conclusie worden getrokken dat Peter de meest gegeven naam was onder CEO’s.

4. Deborah

Uit datzelfde onderzoek van LinkedIn bleek dat Deborah veruit de populairste naam was onder vrouwelijke CEO’s.

5. Ross

Hoewel deze naam je wellicht meteen doet denken aan Ross uit Friends. Wellicht heeft hij niet zomaar deze naam gekregen, hij is in ieder geval de slimste uit zijn vriendengroep. Onderzoek van UCLA kon in ieder geval bevestigen dat dit na Steven de meest succesvolle naam is voor mannen.

6. Morgan

Uit onderzoek van UCLA blijkt dat Morgan de op één na populairste naam is onder succesvolle vrouwen. Wij vinden dit echt wel een leuke en frisse naam voor een meisje!

7. Sanford

Ongetwijfeld niet een van de meest voorkomende namen in Nederland. Echter blijkt uit onderzoek dat dit de populairste naam is onder chirurgen en rechters. In de VS, maar toch.

8. Elizabeth

Deze naam zal je het minst verbazen op de lijst. Niet alleen popt Queen Elizabeth waarschijnlijk direct op in je gedachten, ook de ontelbaar vele variaties op deze naam: Ellie, Ellis, Elise, Eliza, ga zo maar door. Een succesvolle carrière voor je dochter? Dan is deze naam zeker weten het overwegen waard.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme