6 x waarom ouders achteraf spijt hebben van de babynaam

Kinderen Chiara Izelaar 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je in verwachting bent weet je dat niets belangrijker is dan een goede voorbereiding. Van de babykleertjes tot het babykamertje en uiteraard de babynaam; keuzes maken is niet altijd even makkelijk. Je kunt nog 2930923 websites afspeuren om dé liefste, leukste, schattigste, stoerste of mooiste babynaam uit te kiezen, het is en blijft een lastige opgave.

Zelfs al ben je 100 procent zeker van de naamkeuze, kun je achteraf spijt krijgen.

Spijt babynaam

Uit een recent Brits onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van de moeders die participeerden het gevoel heeft dat ze de verkeerde naam voor haar kindje heeft gekozen. Dat is best veel, gezien de hoeveelheid tijd, energie en moeite we steken in het benoemen van onze koters. Maar soms spelen zich factoren af die we niet kunnen controleren. Volgens het onderzoek zijn dit de grootste redenen waarom ouders achteraf spijt hebben van de babynaam.

1. Populariteit

Toen je deze babynaam hoorde wist je het zeker; dit is dé naam voor jouw ongeboren kindje. Uniek, mooi én bijzonder, dus de perfect fit voor jouw wondertje. Tenminste, een jaar geleden. Op dit moment lijkt iedere pasgeboren baby de naam van jouw kindje te hebben.

2. Onder druk

Zodra je aankondigt dat je in verwachting bent heeft iedereen een mening over je geboorteplan, de babykamer en de babynaam. Als je bezwijkt onder de druk van familie en vrienden van wie de opvattingen bijzonder sterk zijn kun je spijt krijgen van je beslissing.

3. Perfect fit?

Of je nu een stoere of lieve naam kiest, je hoopt dat de naam bij de persoonlijkheid van je kindje zal passen. Dit is echter niet altijd het geval. Je leert de persoonlijkheid van je kindje natuurlijk ook pas kennen als je de keuze al hebt gemaakt.

4. ‘Gestolen’

Of je een babynaam echt kunt stelen blijft een onderwerp voor een verhit debat. Maar de meeste moeders vinden het niet fijn als hun zus, nicht, vriendin of collega dezelfde naam voor haar kindje kiest.

5. Lastig spellen

Hoewel de uitspraak én de spelling voor jou super simpel te begrijpen zijn hebben andere mensen toch moeite met de naam van jouw kindje. Oepsie!

6. Beroemd

Sommige ouders vinden het alles behalve een eer wanneer de baby van een celeb dezelfde naam krijgt als hun kindje. Of wanneer iemand beroemd wordt met dezelfde naam.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme