5 signalen dat je voor je relatie moet blijven vechten – zelfs als het nu even niet lekker gaat

Relatie Renée 27 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Als je al langer samen bent met je geliefde weet je hoe het is als de vlinders overgaan naar houden van. Maar je weet waarschijnlijk ook hoe het voelt om over je relatie te twijfelen. Want is jullie liefde nog de moeite waard om voor te vechten?

De volgende signalen wijzen erop dat het de moeite waard is om te blijven knokken.

Signalen dat je moet blijven vechten voor je relatie

Het lijkt soms makkelijker om je relatie op te geven, maar in werkelijkheid kost het veel meer moeite en energie om wel te blijven vechten. De volgende signalen duiden er in ieder geval op dat je de hoop voor je relatie nog niet hebt opgegeven.

1. Je denkt nog steeds aan ‘wij’ in plaats van ‘ik’

Als je nog steeds je toekomst (of júllie toekomst) voor je ziet, ben je nog steeds dedicated om voor je relatie te vechten.

2. Je kunt zo vijf dingen opnoemen die je partner speciaal maken

Een signaal dat je voor je relatie moet vechten, is wanneer je nog steeds redenen kunt opnoemen waarom je partner zo speciaal is. Zodra je die speciale eigenschappen niet meer kunt zien of benoemen, is er iets aan de hand.

3. Je moet er niet aan denken om je leven met iemand anders door te brengen

Sommige vrouwen fantaseren in hun relatie hoe het is om met een andere man/vrouw samen te zijn. Zit jij er echt niet op te wachten om je leven te delen met iemand anders dan jouw lief? Dan is je relatie het waard om voor te blijven vechten.

4. Je hecht veel waarde aan quality time

Jullie hebben veel ballen hoog te houden. Daarom is het waarschijnlijk lastiger om tijd voor elkaar vrij te maken. Maar plannen jullie nog steeds date nights in en voelt het dan weer als vanouds fijn aan? Dan wil je blijven vechten voor de relatie.

5. Je lost ruzies op een volwassen manier op

Wanneer het even minder gaat in je relatie, is de kans op ruzie groter. Vaak zijn deze ruzies intenser dan je gewend bent en duurt het langer voordat jullie weer oké zijn samen. Maar je hoeft nog lang niet over een relatiebreuk te denken als jullie allebei je best doen om ruzies op een volwassen manier op te lossen. Lees: jullie schreeuwen niet en schelden elkaar niet uit.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen