Redactie
Redactie Relatie 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

8x waarom het leuk is om te trouwen als je al huisje, boompje, beestje hebt

Afgelopen weekend werd Muriels vriendin ten huwelijk gevraagd. Op zich niet zo bijzonder zou je denken, maar deze vriendin is ‘al’ 35, al honderd jaar samen met de vriend (40) die bovendien ook de vader is van hun twee prachtige kinderen. Trouwen op latere leeftijd is steeds populairder, en dat is niet voor niks.

Het lijkt een soort ongeschreven regel: je trouwt vóórdat je je huisje, boompje en beestje ontwerpt, of niet. Vandaag de dag zijn er steeds meer stellen die maling hebben aan die etiquette, en trouwen als er al (lang) een huis, boom en complete beestenboel ingericht is. Dat is namelijk heel erg leuk!

1. Je kind(eren) zijn erbij

Los van het feit dat je ze kunt vragen de ringen te dragen, rijst of confetti te strooien, is alleen al het gegeven dat ze er in levende lijve bij aanwezig zijn, geweldig bijzonder. Hoe bewust ze het meemaken, hangt uiteraard van de leeftijd af.

2. De geloften hebben een andere, diepere lading

Natuurlijk zijn geloften van eeuwige trouw ook bijzonder en gemeend als je jong en onschuldig bent, maar als je al samen zoveel meegemaakt hebt – vooral ouders worden – voelt dat nog nét iets echter, dieper en ‘zwaarder’.

3. Wijsheid komt met de jaren

Je weet op latere leeftijd nou eenmaal beter wat je wil dan als twintiger.

4. Garanties bieden geen zekerheid, maar…

De kans dat je nóg meer overtuigd bent van elkaar na samen aan huis, boom en beest gebouwd te hebben, is stiekem toch echt groter dan voordat je aan dat traject begint. Met andere woorden: als je na al die ‘ellende’ nog steeds met elkaar wil trouwen, dan zit het echt goed.

5. Op zoek naar een boost in je relatie?

Los van de stress (sorry) die vrijwel altijd gepaard gaan met het voorbereiden van een huwelijk, is een huwelijk en alles wat daarbij komt kijken zonder twijfel een bron van inspiratie voor hernieuwde verliefdheid.

6. Je vrienden zijn je dankbaar

Ein-de-lijk weer eens een leuk feestje.

7. De kans dat een vriendin of familielied rond diezelfde tijd trouwt, is klein

Waardoor je niemand hoeft af te troeven rondom het beste feest, de mooiste jurk of dat ene weekend dat jullie net ook in gedachten hadden.

8. Je huwelijksreis is sowieso anders

Of je er nou voor kiest om je kinderen mee te nemen of om ze te stallen bij opa en oma – het is sowieso een andere reis dan wanneer je hem op je pak ‘m beet 25ste zou beleven. Als de kinderen mee zijn om de meest voor de hand liggende redenen (minder slapen, minder seks, maar meer geluksgevoelens), en als de kinderen niet mee zijn, ook (meer slapen, meer seks, meer sporadisch gemis).

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme