5 redenen waarom kids van 9 jaar oud de leukste leeftijd hebben (ook voor jou)

Kinderen Gina Koninkx 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Hiep, hiep, hoera! Heeft jouw kind al negen kaarsjes uitgeblazen? Jeetje, wat vliegt de tijd. Dat ooit zo kleine hummeltje in je armen is veranderd in een groot kind met een eigen mening en wil(letje). Nog even en *slik* de prepuberteit begint. Toch is dit de leukste leeftijd voor kids (en hun ouders) en dit zijn de redenen waarom.

Leeftijd van negen

Wat ben jij trots als je naar je zoon of dochter kijkt. Op deze leeftijd ontwikkelen ze langzaamaan steeds meer hun eigen identiteit. Je ziet trekjes van jezelf, van je partner maar ook een geheel eigen karakter. Dit is waarom kids van 9 zo ongelooflijk leuk zijn.

1. Je herkent dingen van jezelf

Omdat je kind steeds meer een eigen identiteit krijgt, ga je ook meer dingen van jezelf herkennen. Bij baby’s en peuters zie je dat veel minder maar nu merk je echt welke karaktereigenschappen van jou komen en welke van je partner. Los van het koppige karakter van jou *oeps* is dat wel heel leuk om te ontdekken.

2. Je kunt leuke gesprekken voeren

Op deze leeftijd worden de gesprekken met je kiddo steeds interessanter. Je merkt dat je kind echt veel meer weet dan je misschien zou willen maar dat maakt het alleen maar leuk. Je kind begrijpt verschillende emoties en dat geeft gesprekken een veel diepere laag.

Heeft jouw kiddo nog nét geen negen kaarsjes uitgeblazen? 7 x vet herkenbaar als je moeder bent van een 8-jarige

3. Je kind heeft humor

Ook merk je dat je kind steeds gevatter wordt. Natuurlijk heb je gelachen om de uitglijders in het park en de onverwachtse opmerkingen als kleuter maar nu je kind negen is kun je echt stellen dat je kroost humor heeft. Van jou natuurlijk, dat wel.

4. Je kind is zelfstandig op deze leeftijd

En eerlijk, dat is ook wel eens fijn. Na eerst jarenlang pampers te hebben verschoond, je kindje te hebben gevoed en nachtenlang te hebben geradbraakt, krijg je steeds meer tijd voor jezelf. Natuurlijk, die babyfase had ook z’n charme maar jij geniet ook van de zelfstandigheid van je kind.

5. Je kunt steeds meer leuke dingen doen

Nu je kind ouder is, kunnen jullie steeds leukere dingen doen. In de bioscoop kunnen jullie naar 9+ films die ook leuk zijn voor jou – want echt, in Disney films zit humor! Ook kunnen jullie samen naar de stad fietsen zonder dat je bang bent voor het verkeer en kun je lekker gaan uiteten terwijl je kind zich prima vermaakt. Kortom, een heerlijke fase in het leven van jullie beiden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme