Oh oh! Lego ingeslikt: zo lang duurt het voordat het stukje er weer uit komt

Kinderen Rachelle Abbas 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Het gebeurt wel eens dat je kind Lego onderdeel maakt van zijn ontbijt (of lunch, of diner). Daarnaast is Lego natuurlijk mega populair onder de kids, maar voor ouders is het ook iets wat potentiële problemen met zich meebrengt.

Het stappen op een blokje Lego met je blote voet is één ding, maar wanneer je kind een Lego blokje doorslikt brengt dat toch net iets meer paniek met zich mee. Gelukkig heeft een groep kinderartsen in Engeland een onderzoek gedaan hoe lang het duurt voordat een Lego stukje er aan de andere kant weer uit gaat.

Het onderzoek

Het onderzoek is gepubliceerd in the Journal of Paediatrics and Child Health. Zes mensen hebben een Lego stukje ingeslikt voor het onderzoek, en checkten ze hun eigen uitwerpselen (met stokjes) om het ingenomen Lego stukje terug te vinden. Hoe lang het duurde voor de Lego opdook? Uit het onderzoek bleek het gemiddeld 1,71 dagen te duren voor ze Lego terug konden vinden in hun uitwerpselen. Eén van de zes kon het Lego stukje niet terugvinden, maar er wordt gesuggereerd dat diegene niet goed heeft gekeken. Met dit onderzoek hopen ze dat het helpt om de zorgen van ouders weg te nemen: als je kind een stukje Lego heeft ingeslikt, duurt het ongeveer 1 tot 2 dagen voor het er weer uit komt. Mocht het na 2 dagen nog niet in de ontlasting zijn gevonden, dan is het verstandig om de dokter toch even te raadplegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme