Waarom seks met je ex helemaal niet zo’n slecht idee is (volgens de wetenschap)

Persoonlijk Maaike Kooijman 27 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Ja, je weet het, het is uit. En je mist dat onverschillige gedrag, de ruzies en het geflirt met andere vrouwen ook totaal niet. Wat je wel mist? De seks. En daar is ook helemaal niets mis mee, alleen vertelt iedereen je dat seks met je ex een heel slecht plan is. Zo zou je nooit over hem of haar heen komen! Toch valt dat hartstikke mee.

Seks met je ex heeft een heleboel voordelen: jullie weten (als het goed is) precies wat jullie lekker vinden, je weet wat je kunt verwachten en schaamt je nergens voor. Goed, het mag dan uit zijn, maar puur fysiek is er niets op aan te merken. En volgens onderzoek is het ook helemaal niet zo slecht.

Seks met je ex om de leegte op te vullen

Dat concludeerden onderzoekers van drie verschillende universiteiten in de Verenigde Staten, die 113 singles ondervraagden. Ze vroegen onder andere of ze wel of niet nog met hun ex in het bed belandden, hoe ze zich voelden en hoe emotioneel betrokken ze nog waren. Die vragenlijst moesten ze een maand lang, elke dag invullen, en twee maanden later nog eens.

In een tweede onderzoek vroegen de wetenschappers nog meer mensen – 372, om precies te zijn – over hun gevoelens en de status met hun ex.

LEES OOK: Video: gescheiden vrouw blaast haar trouwjurk op met $200 aan explosieven

De resultaten lieten niet geheel onverwacht zien dat degenen die de beste emotionele band met hun ex hadden (dus de meeste moeite met loslaten), juist de meeste behoefte hadden aan seks om de leegte op te vullen. Maar surprise: naderhand voelden ze zich dan niet slechter, maar vaak juist beter. Kortom, geen enkele complicatie in het herstel van je break-up.

Niet méér liefdesverdriet

Uit beide onderzoeken bleek dus dat de mensen die nog wel met hun ex naar bed gingen, niet per se meer liefdesverdriet hadden dan degenen die dat niet deden, ongeacht of het om één of meerdere keren ging.

LEES OOK: 6 dingen die je niet expres doet, maar je partner wel heel irritant vindt

Nu willen we niet per se zeggen dat je meteen naar je ex toe moet rennen – maar hé, als jullie allebei single zijn, is het heus niet zo erg als jullie toevallig wél nog op die manier van elkaar willen genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SHEmazing

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen