Open mondgedrag: zo leer je het af en zorg je ervoor dat je kind door zijn neus gaat ademen

Kinderen Rachelle Abbas 27 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Open mondgedrag

We schreven eerder al over open mondgedrag en alles wat je erover moet weten. Het is verstandig om open mondgedrag bij je kind af te leren, daar zijn gelukkig tal van oefeningen voor.

Als je kind gewend is om door zijn mond te ademen, kan hij namelijk niet ineens door zijn neus gaan ademen – het kost wat moeite om dat af te leren. We zetten wat tips op een rij voor oefeningen:

Zo leer je je kind door zijn neus te ademen

Je kunt al beginnen door je kind in begrijpelijke taal uit te leggen dat het de bedoeling is om oefeningen te gaan doen. Als je kind verhouden is, is het verstandig om zijn neus te laten snuiten vóór het oefenen, je kunt natuurlijk ook een neusspray met zoutoplossing gebruiken. Het is verstandig om elke dag minstens één keer te oefenen, maar zorg ervoor dat de oefeningen niet te lang duren. Je kunt er ook voor kiezen om een paar keer per dag een korte oefening te doen. Betrek de oefeningen in een routine: oefen op een vaste tijd en vertel dat ook aan je kind, oefen bijvoorbeeld voor het voorlezen of altijd na het televisie kijken. Misschien wel de belangrijkste tip: houd vol. Het kan echt moeilijk zijn om door de mond ademen af te leren, dat kan wel tot een paar maanden duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme