6 dingen die je niet expres doet, maar je partner wel heel irritant vindt

Jullie zijn twee handen op één buik en je zou nooit expres iets doen om hem te irriteren. Maar ja… niemand is perfect en soms vind je hem al irritant als hij jouw richting op ademt. Surprise: hij ergert zich ook aan jou.

Van geen kwaad bewust

Het venijn zit hem in de dingen die je onbewust doet, maar die rechtstreeks in zijn allergie schieten. Je bent je vast van geen kwaad bewust en doe ermee wat je wil, maar dit zijn de dingen waaraan je partner zich groen en geel ergert.

1. Je ruimt op nadat hij heeft opgeruimd

Hij heeft de vaatwasser naar jouw mening niet slim ingeruimd en dus doe je het opnieuw, op jouw manier. Niks aan de hand denk jij, maar voor hem voelt alsof je hem niet waardeert. Wees duidelijk over welke huishoudelijke chaos je niet trekt (aangekoekte havermout, vieze sokken op een natte badkamervloer) en laat de rest los (de handdoeken zijn niet strak opgevouwen, maar dat overleef je wel).

2. Je praat jezelf de hele tijd naar beneden

Of je nou een slechte dag had of schaamteloos naar een complimentje hengelt: voor je partner is het emotioneel doodvermoeiend om altijd je cheerleader uit te hangen. Ga voor de positieve benadering en deel iedere dag iets met elkaar waar je trots op bent. Laten zien dat je blij bent met jezelf leidt tot intiemere, bevredigendere relatie.

3. Je zit aan je telefoon geplakt

Je laten opslokken door Instagram Stories laat niet alleen zien dat je er niet helemaal bij bent, maar geeft je geliefde ook het gevoel dat je hem niet hoort, ziet en daarmee niet belangrijk genoeg vindt. Probeer niet op te veren bij iedere notificatie of leg je telefoon bewust ‘s avonds aan de kant. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar de goede gesprekken en oprechte aandacht die het oplevert, zijn het meer dan waard.

4. Je luister selectief

Hij heeft het over weekendplannen, jij knikt en begint vervolgens over Temptation Island. Goed luisteren brengt je ver. Laat je partner niet kletsen tegen een muur en probeer af en toe te herhalen wat hij zegt om er met je hoofd bij te blijven (niet álles herhalen, dat wordt wellicht een beetje vreemd).

5. Je onderbreekt hem als jullie met vrienden zijn

Leuk hoor, dat jullie elkaars zinnen kunnen afmaken, maar eigenlijk is het gewoon bloedirritant als je iemand om de haverklap onderbreekt. In gezelschap is dat ook voor de rest vrij hinderlijk. Geef hem de kans om de clue van het verhaal te vertellen in plaats van de shine te stelen.

6. Je beantwoordt zijn appjes niet

Een ‘hey’ zonder context betekent niet dat ‘ie om aandacht vraagt – hij wil gewoon een teken van leven van je. Even reageren is een kleine moeite.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
6 dingen die je niet expres doet, maar je partner wel heel irritant vindt
Sluiten