5 ruzies die álle ouders wel eens hebben waarvan de argumenten super herkenbaar zijn

Relatie Gina Koninkx 4 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Als stel heb je natuurlijk wel eens ruzies, maar als ouders ontkom je er echt niet aan. Maar wees getroost, jullie zijn niet de enigen.

Ruzies die ouders hebben

Als je weer eens thuiskomt van je werk en er is letterlijk níks gebeurd in huis ontplof je. Niet zo gek als je moe bent en je had gehoopt dat er op zo’n minst voor was gezorgd dat de woonkamer weer netjes was. Dit kan nét de druppel zijn die de emmer doet overlopen waardoor er vervolgens een knallende ruzie ontstaat. In deze vijf situaties is dat ongetwijfeld herkenbaar voor zo’n beetje alle ouders.

1. ‘Wat heb je dan de hele dag gedaan?’

Ja hoor, deze kennen we allemaal wel. Je hebt de hele dag gewerkt en ‘s ochtends vroeg ook nog snel een wasje in de machine gedaan. Bij thuiskomst ga je er vanuit dat je partner de kids eten heeft gegeven, in bad heeft gedaan én die was heeft opgehangen. Echter als je thuiskomt is het een zwijnenstal, zijn er nog géén boodschappen gedaan en ligt je vent met zijn voeten omhoog op de bank. Een hele goede reden om hem te vragen wat hij dan wél heeft gedaan vandaag. Pfff, nee van deze discussies komen we nooit af.

2. ‘Ik ben je … niet!’

Vul maar in: slaaf, moeder, personal assistent, enzovoorts. De meeste mensen hebben er een hekel aan om gecommandeerd te worden. En terecht. Als hij je vraagt om een koud pilsje uit de diepvries (in de kelder nota bene) te pakken op het moment dat je al chagrijnig bent, lijkt het enige logische antwoord te zijn: ‘ik ben je slaaf niet’. Dit riedeltje herhaalt zich regelmatig wanneer je weer eens last hebt van rondslingerende onderbroeken, ongestreken was en oké eerlijk toegegeven… vice versa als jij hem vraagt of hij je een voetmassage wil geven.

3. ‘Ik heb iemand nodig om mee te praten.’

Mannen zijn kampioen in het opkroppen van hun gevoelens. Wij hebben echter vaak wel de neiging om alles te bespreken en het kan zó frustrerend zijn als dit maar van één kant komt. Alle ruzies die hierover gaan hebben exact dezelfde boodschap: je hebt iemand nodig om te praten. En ja, dat wrijf je er lekker vaak in.

4. ‘Jij zou de kinderen ophalen.’

En ook deze ruzie is voor iedereen super herkenbaar. Je hebt eindelijk een gaatje gevonden om met je vriendinnen een dag naar de sauna te gaan en herinnert je partner eraan dat de kids moeten worden opgehaald. Is hij het vergeten. Tuurlijk, precies nu jij je dagje weg hebt gepland. Jammer dan, hij regelt het maar. Jij laat je sauna uitje hier echt niet voor schieten.

5. ‘Je brengt meer tijd door op je werk dan bij ons.’

Oei, dit is een linke want het kan voor serieuze problemen zorgen binnen jullie relatie. Als je partner vindt dat je te veel tijd op je werk doorbrengt (of andersom) weet je dat je bij jezelf echt te raden moet gaan of dat zo is. Toch zullen jullie elkaar er regelmatig genoeg van betichten dat dit zo is. Hoort erbij zullen we maar zeggen.

Meer lezen over ruzies die je als ouders hebt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme