6 dingen die je niet expres doet, maar je partner wel heel irritant vindt

Relatie Sophie Nortier 4 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Jullie zijn twee handen op één buik en je zou nooit expres iets doen om je partner te irriteren. Maar ja… niemand is perfect en soms vind je het al irritant als je lief jouw richting op ademt. Surprise: dat is andersom precies zo.

Onbewust erg irritant

Het venijn zit hem in de dingen die je onbewust doet, maar die rechtstreeks in zijn of haar allergie schieten. Je bent je vast van geen kwaad bewust en doe ermee wat je wil, maar dit zijn de dingen waaraan je partner zich groen en geel ergert.

1. Je ruimt op nadat je partner heeft opgeruimd

Jouw lief heeft de vaatwasser naar jouw mening niet slim ingeruimd en dus doe je het opnieuw, op jouw manier. Niks aan de hand denk jij, maar voor je partner voelt alsof je hem of haar niet waardeert. Wees duidelijk over welke huishoudelijke chaos je niet trekt (aangekoekte havermout, vieze sokken op een natte badkamervloer) en laat de rest los (de handdoeken zijn niet strak opgevouwen, maar dat overleef je wel).

2. Je praat jezelf de hele tijd naar beneden

Of je nou een slechte dag had of schaamteloos naar een complimentje hengelt: voor je partner is het emotioneel doodvermoeiend om altijd je cheerleader uit te hangen. Ga voor de positieve benadering en deel iedere dag iets met elkaar waar je trots op bent. Laten zien dat je blij bent met jezelf leidt tot intiemere, bevredigendere relatie.

3. Je zit aan je telefoon geplakt

Je laten opslokken door Instagram Stories laat niet alleen zien dat je er niet helemaal bij bent, maar geeft je geliefde ook het gevoel dat je hem of haar niet hoort, ziet en daarmee niet belangrijk genoeg vindt. Erg irritant! Probeer niet op te veren bij iedere notificatie of leg je telefoon bewust ‘s avonds aan de kant. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar de goede gesprekken en oprechte aandacht die het oplevert, zijn het meer dan waard.

4. Je luister selectief

Je partner heeft het over weekendplannen, jij knikt en begint vervolgens over Temptation Island. Goed luisteren brengt je ver. Laat je partner niet kletsen tegen een muur (irritant!) en probeer af en toe te herhalen wat er wordt zegt om er met je hoofd bij te blijven (niet álles herhalen, dat wordt wellicht een beetje vreemd).

5. Je onderbreekt je lief als jullie met vrienden zijn

Leuk hoor, dat jullie elkaars zinnen kunnen afmaken, maar eigenlijk is het gewoon bloedirritant als je iemand om de haverklap onderbreekt. In gezelschap is dat ook voor de rest vrij hinderlijk. Geef je lief de kans om de clue van het verhaal te vertellen in plaats van de shine te stelen.

6. Je beantwoordt appjes niet

Een ‘hey’ zonder context betekent niet dat je lief om aandacht vraagt – het gaat gewoon om een teken van leven. Even reageren is een kleine moeite.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme