Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 5 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Als minder intimiteit met je partner tot ruzie leidt: zo lossen jullie dit samen op

Dat je na een aantal jaar minder seks hebt met je partner dan in het begin, is helemaal niet zo raar. Geloof ons, jullie zijn echt niet de enigen. Het is natuurlijk wél heel vervelend als minder intimiteit met je partner tot irritaties of zelfs ruzie leidt.

Minder intimiteit met je partner

Het sluipt er langzaam in, jullie zijn allebei druk, hebben kinderen en het ‘nieuwe’ is er vanaf. Minder intimiteit met je partner hoeft niet per se een probleem te zijn, maar als één van jullie twee of jullie er allebei last van hebben, wordt het tijd daar wat aan te doen. Deze oplossingen zouden het jullie makkelijker kunnen maken.

1. Praat er eerlijk over

Communicatie is de sleutel tot alles, ook in dit geval. Wat er ook speelt in jullie leven, het is en blijft belangrijk om nauw in contact te blijven met elkaar. Al helemaal als het om problemen binnen jullie relatie gaat. Voor veel mensen is minder intimiteit best een lastig punt om met hun partner te bespreken, toch is het belangrijk dat jullie dat doen.

Wees zelf eerlijk, maar vraag ook je partner eerlijk te zijn over wat hij of zij voelt. Neem – wat ook de onderliggende reden mag zijn – elkaar op dit punt serieus. Het kan zomaar een heel gevoelig onderwerp zijn voor je partner of voor jou, en dan is het prettig als jullie daar allebei op een fijne manier op reageren.

2. Kijk samen naar de oorzaak

Vraag jezelf af hoe het komt dat jullie minder intimiteit hebben? Misschien hebben jullie het allebei druk met werken of is er het een en ander veranderd nadat jullie kinderen kregen. Pas als je weet wat de oorzaak is, kun je een oplossing zoeken voor het probleem. Vinden jullie het bijvoorbeeld lastig met kinderen in huis, laat ze dan wat regelmatiger bij opa en oma slapen zodat jullie meer tijd hebben voor elkaar.

3. Maak tijd vrij voor elkaar

Over meer tijd voor elkaar gesproken, dat is sowieso belangrijk binnen een relatie. Als je geen tijd vrijmaakt voor elkaar (al helemaal als jullie ook kids hebben), wordt het sowieso moeilijker om intiem te zijn met elkaar.

We verschuilen ons nogal snel achter het smoesje ‘ik heb het druk, druk, druk’ en dat is natuurlijk het laatste wat gaat meewerken als jullie intiemer willen worden met elkaar. Smoesjes overboord gooien dus en plan nou eens écht tijd in voor elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme