Lekker voor de kids! #4 wortelsaté

Eten Lisa van den Akker 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Is je kind een lastige eter en schuift hij de groente het liefst aan de kant? Dan heb je misschien wel iets aan dit recept! Deze wortelsaté is heel simpel en bovendien super gezond.

Kinderen vinden groente soms maar saai. Daarom is het extra leuk om te variëren met de presentatie van groente. Door er een andere draai aan te geven en de wortel te serveren op een stokje wordt het opeens heel interessant. Probeer daarom deze wortelsaté en experimenteer erop los. Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld pompoen, aubergine of pastinaak.

De ingrediënten

Spiesjes:
12 flinke bospenen
4 el sojasaus
1 teen gehakte knoflook 2 cm gember geraspt

Satésaus:
1⁄2 sjalot zonnebloemolie
1⁄2 tl korianderpoeder 1⁄2 tl komijnzaad
6 el pindakaas
3 el ketjap
100 ml kokosmelk

Optioneel: sambal

Nodig: satéprikkers

De bereiding van de wortelsaté

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en gember en wrijf de stukjes wortel hiermee in. Rooster de wortel 30 minuten in de oven.

Maak intussen de pindasaus. Snipper de sjalot en bak zachtjes in een klein scheutje olie. Bak de koriander en komijn kort mee en doe nu de pindakaas, ketjap en kokosmelk erbij in de pan. Laat even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel een heel klein beetje sambal voor wat pit. Als je de saus dunner wilt, kun je hem aanlengen met wat water.

Rijg de stukjes wortel op een prikker zodra ze gaar zijn. Kinderen vinden dat leuk eten. Serveer de pindasaus ernaast om de worteltjes in te dopen. Eet met wat rijst of als lunchgerechtje. Dit is ook een leuke snack voor op een feestje.

Dit recept komt uit het boek: Eten met Nijntje

Lees ook: Lekker voor de kids ! #1 bloemkoolpannenkoeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Eten met Nijntje

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme