Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kinderen 2 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Leuke dingen doen op woensdagmiddag: 12x budget-inspiratie

Wil jij met het gezin ook leuke dingen doen op woensdagmiddag, maar is de inspiratie een beetje op? No worries, wij zetten een aantal leuke én goedkope ideeën voor je op een rijtje.

Budget-friendly nog wel.

Leuke dingen doen op woensdagmiddag

Van een verkleedpartijtje tot een boswandeling. We’ve got it covered.

1. Naar het bos

Eikeltjes verzamelen en paddenstoelen spotten: in de herfst is het bos betoverend met al zijn rijke kleuren. In het voorjaar is het juist weer prachtig omdat alles in bloei staat. Een stevige boswandeling werkt voor jullie allemaal ontspannend. Bovendien kan het geen kwaad om wat meer tijd in de buitenlucht en de natuur door te brengen.

2. Knutselen met alledaagse spullen

Zo kun je de creabea in jullie loslaten met wc-rollen en – als jullie toch naar het bos gaan – kunnen jullie meteen wat attributen meenemen om te knutselen met bladeren en takken.

3. Bordspelletjes spelen

Haal alle oude bordspelletjes maar uit de kast! Het is heerlijk knus en gezellig om met het gezin bordspelltetjes te spelen. Ben je ook toe aan inspiratie voor nieuwe bordspellen om te spelen met de kinderen? We hebben er hier een aantal leuke op een rijtje gezet.

4. Naar het strand

In de zomer kunnen jullie samen heerlijk vertoeven op het strand. Maar ook in het najaar is het heerlijk om een bezoekje aan de kust te brengen om even uit te waaien (mits er niet een al te sterke wind staat). Geen strand in de buurt? Geen paniek! Kies dan bijvoorbeeld voor een leuk middagje zwemmen in het zwembad.

5. Een middag als prins(es), piraat of superheld(in)

Geef de kinderen de gelegenheid om zich op die vrije middag bij thuiskomst helemaal los te gaan in de verkleedkist en zich uit te dossen zoals zij dat graag willen. Met een beetje hulp van jouw kant toveren ze zichzelf om tot hun favoriete sprookjesfiguren. Of wie weet verkleden ze zich liever als mama en papa om vader en moedertje te spelen.

6. Dieren knuffelen

Ga gezellig met het gezin op woensdagmiddag naar de kinderboerderij. Als de kids al wat ouder zijn, kun je ook kijken of het mogelijk is om een middag als vrijwilligers bij een dierenasiel mee te helpen de dieren te verzorgen.

7. Een boom planten in de tuin

Dit is de perfecte activiteit om te doen nu de kinderen nog jong zijn. Zo zien ze hun eigen boom langzaam maar zeker groeien in de tuin en wordt het een onderdeel van hun jeugdherinneringen en hun herinneringen aan het ouderlijk huis. Maar daar blijft het niet bij; lees hier welke positieve effecten tuinieren heeft op de ontwikkeling van kinderen.

8. Een film-marathon

Soms kan het zo simpel zijn: Netflix aanzetten en genieten maar! Dit is vooral leuk om te doen als het buiten regent.

9. Voorlezen uit jullie favoriete boeken

Lees je kinderen voor uit de kinderboeken die jouw favoriet waren toen je hun leeftijd had. En laat hen op hun beurt hun favoriete boeken kiezen om uit voor te lezen. Daar ben je wel even zoet mee!

10. Actief buitenspelen

Of het nu tikkertje, waterbalonnen- of sneeuwballen gooien wordt, hangt even af van de weersomstandigheden. Zolang er maar gelachen gerend en genoten wordt in de buitenlucht is de middag helemaal geslaagd.

11. Leuke dingen doen op woensdagmiddag: een speurtocht

Ga samen op een speurtocht door de buurt. Om er echt een speurtocht van te maken waar jullie samen op zoek gaan naar een schat, is geocaching een leuke activiteit.

12. Samen bakken

Denk aan appeltaart, grootmoederscake of zandkoekjes. Samen koken en bakken stimuleert verschillende vaardigheden bij kinderen. Hoe dat precies zit, lees je hier. Bovendien kunnen jullie daarna gezellig samen alles opsmikkelen.

Dit artikel verscheen eerder op JMOuders.nl.

Column Lia: ‘Ik hou ervan om haar op zo’n andere manier te zien genieten van alles om haar heen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme