Dít zijn de leukste activiteiten voor jou en je mom friends

Eropuit Kiki Meijer 30 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Ultiem genieten als moeders onder elkaar zonder je kind. Soms heb je dat wel verdiend na al die slapeloze nachten, waarin je om de haverklap het bed uit moet voor je pasgeborene. De personen die jou hier het best in begrijpen zijn natuurlijk: moeders.

Met je vriendinnen wat leuks doen zonder de kids is belangrijk én gezellig, maar wat kan je dan eigenlijk allemaal doen? Famme heeft voor jou en je mom friends de leukste en origineelste activiteiten op een rijtje gezet.

Originele activiteiten

Van een ontspannen wellnessdag tot een actieve wildplukwandeling. Hieronder vind je een aantal activiteiten die jou en je vriendinnen blij zullen maken.

1. Spa weekend

Een heerlijk weekend pauze nemen van de drukte en hectiek in huis. De oplossing? Een spa weekend. Heerlijk ontspannen, genieten van massages, gezichtsbehandelingen, sauna’s en lekker eten. Het lijkt alsof je even op vakantie bent geweest na zo’n relaxt weekend.

Thuis kan je natuurlijk ook een spa avond organiseren. Zorg voor genoeg gezichtsmaskers, lekkere snacks en beauty producten voor een ontspannen avond.

2. Driegangendiner

Komen jij en je vriendinnen helemaal tot rust als je de tijd kan nemen in de keuken? Maak dan een spectaculair en uitgebreid driegangendiner. Verdeel de taken voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

Zo sta je gezellig samen in de keuken en geniet je van een avond vol lekkers. Een keer wat anders dan die simpele spaghetti bolognese.

3. Paint & wine night

Een paint & wine night spreekt eigenlijk voor zich. Schilderen met een glas wijn erbij. Een leuke, creatieve vriendinnen activiteit. Het is een hype die is overgewaaid uit Amerika. Wijn is natuurlijk niet verplicht, misschien ben je al wel weer in verwachting van de tweede!

4. Oesters rapen

Ze zijn niet alleen goed voor je libido, maar het is ook nog eens een hartstikke leuke activiteit. Trek je kaplaarzen aan en ga op pad. Wel handig om te weten waar je ze kan plukken.

Via websites zoals de wildplukwijzer kan je dé perfecte plek bij jouw in de buurt vinden. Een glaasje champagane erbij en voila, genieten maar.

5. Workshop parfum maken

Aan deze activiteit zit een luchtje, maar wel een heerlijke! Tijdens deze workshop leer je over de verschillende soorten geur-ingrediënten en technieken voor het maken van parfum.

Aan het eind van deze workshop hebben jij en je vriendinnen ieder een eigen unieke geur samengesteld. Natuurlijk mag je jouw Eau de Parfum mee naar huis nemen.

6. Prosecco fiets

Lachen, gieren, brullen; dat is een ding dat zeker is met deze activiteit. Fietsen en prosecco drinken, tegelijkertijd. Het klinkt gek, maar het kan! Geniet van het mooie Amsterdam onder het genot van een glas prosecco. Bijkletsen, sightseeing en prosecco drinken. Een ideale combi als het aan ons vraagt!

7. Barista workshop

Wil jij leren hoe je het allerlekkerste kopje koffie maakt? Met een barista workshop leer je precies hoe dit moet. Ook leer je veel over de achtergrond van koffie en het herkennen van verschillende koffiebonen. Als moeder zijnde kan dat kopje koffie cruciaal zijn in de ochtend. Of in de middag.

8. Karaoke

Soms is het even lekker om de longen uit je lijf te schreeuwen. Dan bedoelen we niet tegen je partner, maar alle oude en nieuwe hitjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg karaoke cafés te vinden.

Vaak kan je dit ook combineren met een lekkere borrel of een uitgebreid diner. Eén ding is zeker, je stem zal wat hees kunnen worden na deze avond.

3 mindful activiteiten die rustgevend zijn voor kinderen én ouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme