Söt! 11x dit zijn de leukste Scandinavische babynamen

Kinderen Lisa van den Akker 25 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we het over Scandinavië hebben, denk je automatisch aan mooi. Mooie talen, mooie steden, minimalistisch interieur, mooie kledingstijlen, en noem het maar op. Nog iets wat mooi is: Scandinavische babynamen!

De leukste Scandinavische babynamen

We hebben de leukste Scandinavische babynamen voor je kleine knäckebröd verzameld:

1. Laila

Oorspronkelijk komt de naam Laila uit Finland, het betekent ‘heilig’. De naam Laila roept een beeld van schoonheid op. Deze naam wordt veel in Scandinavië gebruikt als een variant op Helga. Er is ook een arabische spelling, Layla, wat ‘nacht’ betekent.

2. Maja

Dit is de Scandinavische versie van de populaire naam Maya. De naam Maja betekent ‘prachtig’.

3. Annika

De naam Annika is ook een verkleinwoord. In dit geval is de naam een Zweedse verkleinwoord van Anna. Annika betekent ‘genade’, een mooie, eenvoudige betekenis. De naam Annika is in de loop der jaren erg populair geworden.

4. Ingmar

Deze stoere naam betekent ‘beroemde zoon’.

4. Else

Else is een Scandinavische variatie van de populaire naam Elsa en Ilsa. Het betekent ‘toegezegd tot God’. Door de film Frozen is de naam Elsa blijven groeien, maar de naam Else is daaraan ontsnapt. De naam heeft geen immense populariteit gekregen dus het zorgt voor individualiteit. De naam biedt veelzijdigheid in spelling en bijnamen.

6. Lova

Lova is een geschikte naam voor iemand met een veelbelovend toekomst. Love staat voor ‘de belofte’.

5. Linnea

Nog een naam die in het rijtje leuke Scandinavische babynamen thuis hoort. De naam Linnea is eenvoudig en Zweeds. Deze Zweedse naam betekent ‘tweelingbloem’ of ‘lindeboom’. Deze naam biedt veelzijdigheid zoals Lynnea, Lyn of Nea.

6. Kai

De naam Kai is om vele redenen bijzonder, het is afkomstig uit ten minste vijf talen en elk heeft een eigen betekenis. De Scandinavische versie van Kai betekent ‘aarde’.

7. Davin

Er zijn ook leuke Scandinavische babynamen voor jongens. Davin is er één om trots op het zijn, het betekent ‘geliefd’.

8. Liv

De naam Liv is sterk en gewaagd, omdat het anders is dan de andere namen die geassocieerd worden met schoonheid. Liv heeft een Noorse oorsprong en het betekent ‘leven’.

9. Ronja

Ronja is een naam met geluid dat uniek is voor de Scandinavische cultuur. De naam betekent ‘God zijn vreugdevolle lied’. De naam is een vorm van een Hebreeuwse naam, Ronia.

10. Annelie

De Scandinavische variant op de populaire Annalize en Anneli is een mooie zoete optie voor diegene die geïnteresseerd zijn in namen van de Ann-familie. Anneli betekent ‘gratie’. De naam is uniek, speciaal en lief terwijl het nog steeds eenvoudig klinkt.

11. Malin

‘Hoge toren’ of ‘vrouw van Magdela’. De naam Malin is het Scandinavische verkleinwoord van Magdalena. De naam is zowel eenvoudig als exotisch. Je zou nog variëren door je kleine Malyn of Malynn te noemen.

30 x oerhollandse meisjesnamen die je tegenwoordig niet vaak hoort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme