De dochter van Lisa (34) heeft Pfeiffer: ‘Ik geef het kinderdagverblijf de schuld’

Persoonlijk Valéry de Voijs 8 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De dochter van Lisa (34) heeft sinds drie maanden last van Pfeiffer. Daar is zij onlangs, na veel ziekenhuisbezoeken, achter gekomen. Volgens haar is het de schuld van het kinderdagverblijf. “Je denkt je kind naar een hygiënische plek te brengen”, zegt ze tegen Famme.

“Mijn dochter heeft al een tijdje last van Pfeiffer. Dit begon met knobbels in haar hals. Normaliter maak ik me niet zo snel druk, maar mijn moederinstinct zei dat ik dit moest laten onderzoeken.

Een gekke knobbel in mijn dochters hals

Ik had toen nog totaal geen idee wat het kon zijn. Mijn dochter heeft namelijk wel vaker last van warmtebultjes, luieruitslag of eczeem. Deze knobbels waren echter nieuw. Ik besloot dan ook om een afspraak te maken bij de huisarts.

Via de huisarts werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis waar ik wel vier verschillende specialisten heb gezien. Uiteindelijk kreeg ik de uitslag: het was Pfeiffer. Aan de ene kant vond ik het fijn dat er een oorzaak gevonden was, maar aan de andere kant schrok ik heel erg. Ik ken namelijk mensen die er jaren last van hebben gehad.

Erge symptomen

Daarbij werden de symptomen bij mijn dochter erger. Ze slaapt wel dertien uur per nacht, terwijl ze voorheen veel korte nachten maakte. Ook slaapt ze ‘s middags nog een paar uur en wanneer ze wakker is, is ze niet zichzelf. Ze is minder actief en speelt zelfs niet met haar favoriete speelgoed.

Daarbij is haar eetlust compleet weg. Normaliter at zij onwijs veel en lustte ze alles. Ze heeft nooit problemen gehad met eten. Nu is dat anders. Haar eetlust is weg: met heel veel moeite kan ik haar een paar happen laten eten. Doordat ze zo weinig eet heeft ze natuurlijk nog minder energie en is ze futloos.

Mijn dochter heeft Pfeiffer gekregen op het kinderdagverblijf

Mijn dochter moet Pfeiffer hebben opgelopen bij het kinderdagverblijf. Haar arts vertelde me dat veel jonge kinderen het van elkaar krijgen omdat iedereen op hetzelfde speelgoed sabbelt en omdat ze alles in hun mond doen. Ik vind dan ook dat er op kinderdagverblijven strenger moet worden gekeken naar hygiëne. Er moet meer controle worden gehouden bij het speelgoed en de speeltjes moeten vaker worden schoongemaakt.

Dat doe ik thuis ook. Ik wil namelijk voorkomen dat haar broertje ook Pfeiffer zal krijgen. Daarom scheid ik al het speelgoed en mogen ze elkaar voorlopig geen kusjes of knuffels geven. Dit zou op kinderdagverblijven ook moeten worden gedaan. Ik ben niet per se boos op de begeleiders, maar wel teleurgesteld. Je denkt je kind namelijk naar een hygiënische plek te brengen.”

Rianne’s baby viel uit bed op het kinderdagverblijf: ‘Die bedjes zijn vrij hoog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme