Laura Saija
Laura Saija Baby 25 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Rianne’s baby viel uit bed op het kinderdagverblijf: ‘Die bedjes zijn vrij hoog’

Een telefoontje die je nooit wil krijgen van het kinderdagverblijf, is het telefoontje dat je kind iets overkomen is. Het gebeurde Rianne. Haar dochter Suus viel uit bed, toen ze nog maar zes maanden oud was.

“Het was een vrijdagmiddag toen ik op mijn werk gebeld werd door een van de leidsters op het kinderdagverblijf. Ik moest niet schrikken, maar Suus was na haar middagdutje uit haar bed gevallen.”

Uit bed gevallen

“Het ging verder goed met haar en ze hielden haar goed in de gaten, maar ze vonden wel dat ik het meteen moest weten. Suus was op dat moment een baby van zes maanden.

Natuurlijk schrok ik wel van het telefoontje. De bedjes waar de kinderen in slapen zijn vrij hoog, ik denk zo’n anderhalve meter hoog. Er zit een stevig hek voor dus ik begreep niet hoe dit kon gebeuren.

Altijd goed geregeld

Op het kinderdagverblijf waar Suus heen ging, en nu nog steeds heen gaat, is alles altijd goed geregeld. In de maanden dat Suus er heen ging voor de val, heb ik haar altijd met een gerust hart gebracht. De juffen zijn er ontzettend lief, het is bij ons huis in de buurt en de hangt een relaxte sfeer.

Na het telefoontje belde ik meteen mijn man op, die net als ik op kantoor zat. Ook hij schrok en we besloten meteen naar het kinderdagverblijf te gaan. In eerste instantie om te kijken hoe het met Suus ging en ten tweede om verhaal te halen.

Vrolijk rondtijgeren

Toen we aankwamen zagen we dat Suus inderdaad niet zichtbaar last had van de val. Ze was vrolijk rond aan het tijgeren. We werden meteen apart genomen in het kantoor met de leidinggevende en de medewerkster bij wie het ongeluk gebeurde. Ik zag meteen dat de medewerkster het heel erg vond. Ze was ook nog Suus haar lievelingsjuf, dit maakte het nog erger.

Met tranen in haar ogen vertelde ze wat er was gebeurd. Toen ze Suus uit bed wilde halen, maakte ze het hekje open en bukte toen een fractie van een seconde om haar knuffel die op de grond viel te pakken. Ze had niet verwacht dat Suus zich zo snel om zou rollen en uit bed zou vallen.

Tragisch ongeval

Ze bood voor mijn gevoel wel honderd keer haar excuses aan. Mijn man en ik gingen verward weg bij het kinderdagverblijf. Eenmaal thuis besloten we om het de medewerkster te vergeven, het was een tragisch ongeval met alleen maar verliezers.

Omdat Suus, die elke nacht wel een keer wakker werd, die nacht opeens doorsliep, zijn we toch met haar naar de huisarts gegaan. Diezelfde dag konden we nog terecht bij de kinderarts in het ziekenhuis en die concludeerde een lichte hersenschudding.

Bang

Suus is inmiddels 1 jaar en gaat nog steeds naar hetzelfde kinderdagverblijf. Ze heeft niks overgehouden aan de val. In de eerste maanden was het vertrouwen wel geschaad. Ik bracht haar niet met een gerust gevoel weg naar de opvang en was de hele tijd bang dat er iets zou gebeuren.

In de maanden daarna heb ik het vertrouwen weer teruggekregen. Incidenten zoals dit vinden eigenlijk nooit plaats en ik vind dat ze er bij het kinderdagverblijf open en eerlijk over communiceerden. Ik denk dat de pedagogisch medewerkster nu wel tien keer beter oplet als ze een kindje uit bed haalt.”

10 manieren waarop je onbedoeld het slaapritme van je kind(eren) verstoort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme