Luna (37) viel altijd op vrouwen: ‘Opeens ben ik zwanger van een man’

Persoonlijk Valéry de Voijs 18 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Sinds haar puberteit is Luna (37) overtuigd van haar seksuele voorkeur. Ze valt op vrouwen, alleen op vrouwen. Inmiddels is ze eind dertig en raakte ze tegen alle verwachtingen in opeens zwanger van een man.

“Ik heb jongens nooit interessant gevonden. Zelfs op de basisschool wist ik dat ik ‘anders’ was dan andere meiden uit mijn klas. Mijn vriendinnen konden bijvoorbeeld uren kletsen over de jongens uit onze klas. Tijdens logeerpartijtjes gaven we alle jongens zelfs een cijfer en we moedigden elkaar aan om een jongen te zoenen.

We moedigde elkaar om jongens te zoenen

Op mijn twaalfde werd ik voor het eerst geconfronteerd met lesbische gevoelens. Samen met mijn ouders zijn we naar een familiefeest gegaan. Mijn nicht was ook op het familiefeest aanwezig en had haar haar vriendin meegenomen. Halverwege het feest wilde ik met mijn nicht spelen, maar kon haar met geen mogelijkheid vinden. Uiteindelijk vond ik haar in het tuinhuisje, waar ze samen met haar vriendin achter een paar fietsen aan het zoenen was.

Dat idee liet mij niet meer los. Ik dacht constant aan het beeld van de twee zoenende meiden. Toch duurde het nog een aantal maanden voor het duidelijk werd dat ik persoonlijk ook op meisjes viel. Ik zat namelijk op atletiek en samen met mijn ploeggenoten en trainers gingen we ieder jaar op kamp. Daar moesten we in tweetallen samen in een tent slapen. Een meisje en ik besloten om een tent te delen, maar we hebben geen oog dicht gedaan.

Na onze zoen werd alles duidelijk

Zij vertelde namelijk dat ze mij leuk vond en na onze eerste zoen werd alles duidelijk. Na het kamp ben ik dan ook meteen uit de kast gekomen tegenover mijn ouders. Over het algemeen reageerde mijn omgeving gelukkig heel positief. Ik kreeg daarbij veel tips en adviezen van mijn nicht. Uiteindelijk heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd een paar keer verkering gehad met een meisje en tijdens mijn studententijd kreeg ik mijn eerste serieuze relatie met een iets oudere vrouw. Al snel trok ik bij haar in en we hebben in totaal vijf jaar samen gespendeerd.

Na vijf jaar werd ik verliefd op een andere vrouw en al snel kreeg ik wederom een serieuze relatie met haar. Deze vrouw was ook iets ouder en zij had een dochter uit een eerder huwelijk. Ik vond het gezellig als haar dochter op bezoek kwam, maar had zelf geen kinderwens of moedergevoelens. Onze relatie was intens. Wanneer het goed zat, was het heel passievol en fijn. Wanneer we ruzie hadden, brak de oorlog uit.

Tijdens corona hebben wij veel stressvolle momenten gehad. Daarbij verloor zij haar baan, wat de sfeer in huis niet beter maakte. Uiteindelijk zijn we anderhalf jaar geleden dan ook uit elkaar gegaan. Ondanks wij beiden achter de beslissing stonden, viel de relatiebreuk mij zwaar. Ik had veel verdriet en vond het moeilijk om alleen te zijn.

Mijn beste vriend bleef slapen

Mijn beste vriend hield mij dan ook vaak gezelschap. Hij kwam vaak langs om samen te koken. Wanneer we te veel wijn hadden gedronken, en hij niet meer naar huis kon rijden, bleef hij regelmatig slapen. Die logeerpartijtjes werden steeds gezelliger en onze platonische vriendschap veranderde in een friends with benefits situatie.

Omdat ik dacht dat het een fase zou zijn, vertelde ik dit aan niemand. Ik viel nog steeds op vrouwen en wist zeker dat de fling met deze vriend iets tijdelijks zou zijn. Toch bleek het geen fling te zijn. Vijf maanden geleden begon ik namelijk last te krijgen van misselijkheid en gezwollen borsten. Ik ben toen naar de drogist in het dorp gegaan om een zwangerschapstest te halen. Het meisje achter de kassa wist dat ik op vrouwen viel en keek mij dus heel verbaasd aan toen ik drie zwangerschapstesten afrekende.

Ik ben inmiddels dertig weken zwanger en moet nog steeds wennen aan het idee. Voorheen zag ik mijn toekomst samen met een vrouw. Ik had nooit eerder een kinderwens gehad, maar draag nu toch echt een dochter. Mijn beste vriend en ik hebben officieel geen relatie. Wel spenderen we tijd samen en we hebben veel gesprekken over de toekomst. Ook ben ik inmiddels bij hem ingetrokken. In mijn eigen dorp ken ik namelijk iedereen, waardoor ik constant uitleg moest geven over de situatie. Iedereen wist namelijk dat ik op vrouwen viel. Ik kreeg zelfs van vage kennissen berichtjes op Instagram. ‘Ik hoorde dat je zwanger bent. Jij was toch lesbisch?’ Hoe de toekomst er verder uit zal zien, weet ik niet. Ik bekijk het dag per dag.”

Laurien: ‘Mag ik de snotneus van mijn kind even aan jouw broek afvegen trouwens?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme