Dorinda (45): ‘Mijn man had vier minnaressen tegelijkertijd’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 5 okt 2023
Leestijd: 5 minuten

Dorinda had een gelukkig huwelijk met haar man Claude, tenminste, dat dacht ze. Wat ze niet wist, was dat hij er al langere tijd vier minnaressen op nahield. Daar kwam ze via een oud-werknemer achter. “Hij wilde het niet toegeven, maar ik wist wat ik gezien had.”

“Ruim 25 jaar geleden leerde ik Claude in de kroeg kennen. Een charmante jongen waarmee ik goed kon praten. Na een paar dates besloten we dat we samen verder wilden. Na het afronden van onze studies hadden we het plan om een eigen bedrijf op te starten. Claude zou aan het hoofd staan en ik zou de administratie gaan doen. Wat we nooit hadden verwacht, was dat het zo goed ging lopen. Binnen de kortste keren hadden we een team van veertig mensen om ons heen gebouwd. Wat waren we trots.

Voor gezin gaan

Na jaren keihard werken in ons bedrijf, wilde ik twaalf jaar geleden mijn eigen droom uit laten komen: ik wilde graag moeder worden. Claude vond het een goed plan. We besloten ervoor te gaan. Eenmaal zwanger van een tweeling zorgde Claude voor vervanging op werk. Op die manier kon ik zo lang bij onze zoon en dochter blijven als ik wilde.

Kinderen op de eerste plaats

Ik vond het maar heftig, twee baby’s tegelijkertijd. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn moeder, maar ik moest het toch vooral alleen doen. Claude werkte minimaal twaalf uur op een dag en ook in de weekenden had hij het altijd druk. Sporten, lunchen met vrienden en de kroeg in. Zijn leven ging, ondanks twee baby’s, gewoon door, terwijl ik het idee had dat mijn leven stilstond.

Starten op basisschool

Dit ging zo door tot de tweeling naar de basisschool ging. Eindelijk had ik weer wat tijd voor mezelf. Ik ging sporten, sprak weer af en toe af met vriendinnen en besloot ook om een cursus te gaan doen. Ook wilde ik graag weer wat uurtjes gaan werken binnen het bedrijf. Claude zei dat het hem beter leek dat ik eerst even wat tijd aan mezelf ging besteden, voordat ik ging werken. Daar had hij gelijk in, dus ik genoot van mijn vrijheid.

Huismoeder

Dat ‘even’ genieten van mijn vrijheid, werd al snel drie jaar. Ik vond het heerlijk om in huis te rommelen, te sporten en mijn kinderen van school te halen. Ik was blij dat het bedrijf zo goed liep en dat ik de luxe had om zo lang thuis te blijven. Daarnaast was ik ook dankbaar voor het fijne huwelijk met mijn man. Ondanks dat Claude veel werkte en afwezig was, hadden we het wel fijn.

Gekke e-mail van oud-werknemer

Drie jaar geleden kreeg ik een e-mail van een oud-werknemer van ons bedrijf. Een maand daarvoor was zijn contract niet verlengd, omdat de functie overbodig werd. Ik vond het gek dat hij mij een e-mail stuurde en ik was ook benieuwd hoe hij aan mijn e-mailadres kwam. Toen ik de e-mail opende vond ik dat gelijk niet meer zo belangrijk. Er stond namelijk dat Claude al langere tijd vreemdging. Niet met één vrouw, maar met vier vrouwen van verschillende afdelingen. Het zweet brak mij uit.

Vier minnaressen

Mijn Claude ging vreemd? Met vier vrouwen? Ik kon het niet geloven. Mijn man was wel een flirt, dat wist ik al jaren, maar vreemdgaan zou hij nooit doen. Toen ik die nacht niet kon slapen, besloot ik op zijn laptop te kijken. Natuurlijk kon ik het hem vragen, maar welke man geeft toe dat hij vreemdgaat. Ik besloot in zijn inbox te zoeken naar bewijs. Daar kwam ik er al snel achter dat hij nóg een e-mailadres binnen ons bedrijf had. Eén die ik niet kende. Zijn wachtwoord stond al ingevuld, dus besloot ik die inbox ook te bekijken. Wat ik daar zag zal ik niet snel vergeten.

Volop flirten

Ik zag daar vele e-mails van vrouwen binnen het bedrijf. Hoe meer ik zag, hoe misselijker ik werd. De oud-werknemer had gelijk. Hij had vier minnaressen, het kon niet anders. In die e-mails werd er gesproken over hoe fijn ze het met elkaar vonden en ga zo maar door. Ook werden er sexy foto’s over en weer gestuurd. Ik besloot foto’s van de mails en foto’s te maken, als bewijs. Als ik Claude ermee zou confronteren, dan zou hij misschien snel al het bewijs wissen.

Confrontatie

De volgende ochtend bracht ik de kinderen naar school. Op het moment dat ik thuiskwam zag ik dat Claude nog in de keuken stond. Ik vroeg of hij even tijd voor mij had. Ik vertelde dat ik een anonieme e-mail had gekregen en dat daarin stond dat hij vreemdging. Hij zou niet één, maar minimaal vier minnaressen hebben. Claude moest lachen en zei dat ik niet van die gekke dingen moest geloven. Hij wilde het niet toegeven, maar ik wist wat ik gezien had. Dat vertelde ik dus ook aan hem. Hij werd rood en toen moest hij het wel toegeven. Zijn excuus? Hij kreeg niet genoeg aandacht van mij. Ik was te druk met de kinderen.

Scheiding aanvragen

Ik kon niet anders dan een scheiding aanvragen. Hoe kon ik hem ooit nog vertrouwen, nadat hij me had bedrogen met vier minnaressen? Inmiddels zijn we gescheiden, heb ik een eigen appartement en werk ik weer fulltime. Ik vind het jammer dat ik niet zoveel vrijheid meer heb als toen ik nog met Claude was, maar alles is beter dan een relatie met iemand hebben die ik niet kan vertrouwen.”

Rianne (36): ‘Ik verdien soms bij als escort als mijn kinderen op bed liggen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme