Marjon: ‘Ik voelde gewoon aan alles dat mijn man stiekem een verhouding had met zijn secretaresse’

Relatie Redactie 26 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Hoewel je soms ergens al weet dat het niet meer goed zit in je relatie, blijf je tegen jezelf zeggen dat het wel weer goed komt. Je wilt dat, niet alleen voor jullie maar ook omdat je bang bent voor hoe je leven er anders uit komt te zien. Tevergeefs sluit je je ogen voor signalen die je in het begin van je relatie veel sneller had opgepikt. Sterker nog, waar je tegenin was gegaan. En wat nou als je écht het gevoel hebt dat je partner gevoelens heeft voor iemand anders? Zo veel gevoelens dat dit omslaat in een stiekeme verhouding.

Het overkwam ook Marjon*. Ze doet haar verhaal:

Mijn man kreeg een verhouding met zijn secretaresse

“Als ik achteraf terugkijk op de laatste twee jaar van onze relatie hadden we de knoop natuurlijk al lang geleden moeten doorhakken. Toch heb ik een beetje mijn ogen gesloten voor wat er allemaal niet goed ging tussen ons. Ik wilde zo graag kinderen en was bang dat die wens niet meer in vervulling kon gaan als ik niet bij mijn man bleef.

Ik was nog niet eens echt oud maar het hield me tegen om te denken dat als we uit elkaar zouden gaan ik eerst weer het geluk zou moeten treffen om opnieuw verliefd te worden. Eer je dan gaat samenwonen en aan kinderen denkt, ben je alweer een paar jaar verder. Voor mij dus reden genoeg om mijn relatie niet echt stuk te laten lopen.

Ik voelde dat hij verliefd was

Het begon vrij onopvallend. Tenminste, voor mensen om mij heen. Mij begon het snel duidelijk te worden dat er wat speelde. We hadden toen al een periode van een jaar waarin onze relatie echt in slechter weer verkeerde. Aanvankelijk had dat niks te maken met prikkels van buitenaf. Na acht jaar was het gewoon een beetje op voor ons. Ik zag steeds vaker een grote glimlach op zijn gezicht verschijnen als hij een berichtje las op zijn telefoon. Onschuldig zou je denken, maar je weet hoe je geliefde lacht op een verliefde manier. Ik probeerde weleens op zijn scherm mee te lezen maar dat lukte me niet. Op een enkele keer na. Ik zag en enorme rij aan hartjes voorbijkomen maar dacht het kan ook zomaar zijn moeder of zus zijn. Diep van binnen wist ik wel dat het om een andere vrouw.

Zo waren er steeds vaker momenten waarop ik het gevoel had dat hij er met zijn hoofd niet bij was. In ieder geval niet bij mij, wel bij iemand anders. Op een zeker moment kregen we ruzie waarna hij aan mij vroeg of ík misschien gevoelens voor iemand anders had gekregen. Achteraf gezien reflecteerde hij gewoon zijn eigen struggeles op mij. Misschien wel in de hoop dat ik ja zou zeggen en dat alles voor hem een stuk makkelijker zou maken.

Onze relatie ging uit

Toen ik al ongeveer een jaar zelf met deze gevoelens rondliep, ging het steeds slechter tussen mij en mijn partner. Nou moet ik ook toegeven dat ik zelf de confrontatie nooit ben aangegaan toen we nog bij elkaar waren. Ik durfde niet op zijn telefoon te kijken omdat ik zijn privacy niet wilde schenden. Achteraf gezien had ik veel meer aan mezelf moeten denken. We besloten uit elkaar te gaan, verkochten ons huis en gingen ieder onze eigen weg. We hielden het erbij dat we allebei enorm waren veranderd en de aansluiting niet meer vonden bij elkaar. Eigenlijk ging het daarna heel goed met me. Ik voelde me gelukkiger dan ooit en bevrijd uit een relatie die niet meer te redden viel.

Een paar maanden later zag ik mijn ex weer. Ik merkte dat het me weinig deed, ik was inmiddels zelf weer aan het daten. Wel was ik bang dat hij dat echt niet zou kunnen waarderen. Toen hij ernaar vroeg schrok ik ook maar dacht meteen dat ik maar beter eerlijk kon zijn. Het verbaasde me dan ook toen hij zei dat hij ook weer aan het daten was. Ik kon het niet rijmen omdat hij zo had benadrukt dat hij daar echt niet mee bezig kon zijn na onze relatie. Toch was ik blij voor hem, ik wilde tenslotte dat we beiden weer gelukkig konden worden.

Een verhouding met zijn secretaresse

Het rare was alleen dat hij vaag deed over het daten. Hij wilde niet zeggen om wie het ging, toen bij mij toch een lampje begon te branden. Al die keren dat ik dacht dat hij met zijn gedachten bij een andere vrouw zat, moesten wel over haar gaan. Het is heel stom om dit uit te leggen want het is echt een gevoel geweest. Ik ben er pas op dit moment vol tegenin gegaan en heb gevraagd of hij haar al kende tijdens onze relatie, sterker nog, of het ook zijn secretaresse was. Alles viel op zijn plek. Hij erkende dat hij al een jaar verliefd was op haar en zelfs een verhouding met zijn secretaresse had. Walgelijk.

Hoewel ik al over hem heen was, is dit echt de grootste klap geweest nadat het uitging. Ik voelde me vies, maar ook voorgelogen. Echt boos worden heb ik nooit gedaan, dat kost me te veel energie. Dat mijn vertrouwen richting mannen geschaad is, is me wel duidelijk. Ik kan me nu echt niet voorstellen dat ik opnieuw een man kan vertrouwen. Het zal ongetwijfeld gebeuren maar dit zal altijd in mijn achterhoofd blijven spoken. Met mijn date is het destijds ook niks geworden. Ik merk gelukkig dat het weer steeds beter met me gaat na deze tweede klap. Ik blijf vertrouwen hebben in de toekomst, maar vind het niet erg de komende jaren fijn met mezelf te zijn.”

*Wegens privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. De echte namen zijn bekend bij de redactie. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme