4 redenen waarom masturbatie goed voor je is en je dus vanavond nog voor wat me-time zou moeten gaan

Persoonlijk Gina Koninkx 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Taboe? Ga toch weg. Masturberen doen we allemaal (wel eens) en zouden we vooral moeten blijven doen. Sterker nog, masturbatie heeft behoorlijk wat voordelen voor zowel je mentale als fysieke gesteldheid.

Masturbatie is goed voor je

Plan jij vanavond wat extra me-time in voor jezelf? Goed zo, masturbatie is namelijk goed voor je en dit zijn de vier voornaamste redenen waarom dat zo is.

1. Het zorgt voor minder stress

Als je veel last hebt van stress, is het goed om regelmatig even zelf met je handen (en sextoys) onder het dekbed te duiken. Een orgasme zorgt voor een boost endorfine waardoor je je snel ontspannen voelt.

2. Je valt makkelijker in slaap

En dat houdt weer verband met spanningen die je ‘s avonds voelt opkomen. Hoofd vol kopzorgen? Masturbatie it is! Omdat je je na een orgasme veel relaxter voelt, val je makkelijker én sneller in slaap. Win-win situatie.

LEES OOK: In deze 10 stappen leer ook jij squirten

3. Het is goed voor je relatie

Naast dat masturberen goed is voor je eigen mind, is het ook goed voor je relatie en met name seksuele relatie met je partner. Als jij je lijf goed kent en ontdekt, kan dat veel voordelen hebben voor de seks die jullie samen hebben. De kans is groot dat jij sneller tot een orgasme komt als dat ook vaker gebeurt door zelfmasturbatie.

Hierdoor kunnen jullie samen ook nog eens veel meer genieten van de seks en tja, dat is dan weer goed voor jullie relatie. Happy wife = happy life.

4. Je traint hiermee je bekkenbodemspieren

En het is voor vrouwen belangrijk dat deze spieren goed functioneren. Deze spieren kunnen namelijk onder andere voorkomen dat je op latere leeftijd last krijgt van incontinentie. Dat kan op haar beurt weer zorgen voor blaasontstekingen en andere lichamelijke ongemakken. Jij weet nu in ieder geval wel wat jou vanavond te doen staat *wink*.

Treat yourself; 5x de fijnste sextoys voor jouw plezier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen