Angela zweert bij masturberen als pijnmedicatie tijdens de bevalling

Bevallen Eva Dusch 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bevallen is vaak een heftige klus. Logisch dat we soms de meest gekke manieren bedenken om de pijn te verlichten. Zoals masturberen, zo ondervond fotografe en moeder Angela Gallo. Haar tip: iedere vrouw zou dit moeten doen.

Masturberen in het openbaar? Ehm, nogal een bizarre gedachte. En vooral gênant, maar ach, wat is gênant wanneer je al uren met je benen wijd ligt te schreeuwen, puffen en schelden? En als het écht helpt als pijnbestrijding tijdens de bevalling?

Masturberen

Angela is ervan overtuigd dat het stimuleren van de clitoris tijdens haar bevalling de redding is geweest. Het was een natuurlijke reactie van haar lichaam om de pijn beter aan te kunnen en zo de bevalling beter uit te houden, zo schrijft ze op haar blog.

Natuurlijke reactie

Volgens Angela krijgen vrouwen bij een ‘gewone’ bevalling te weinig opties qua pijnverlichting en krijg je al snel allerlei medicatie toegediend. Tijdens haar eerste bevalling, die zo’n 45 uur duurde, kreeg ze een ruggenprik, waardoor ze naar eigen zeggen de controle verloor over haar lichaam.

Dus besloot ze haar tweede bevalling zonder medicatie te doen en geheel op eigen lichaamskracht.’Het ging niet om een seksuele behoefte. Het was mijn lichaam die op dat moment zei ‘hey, een natuurlijke manier van pijnverlichting’. Het gaat om het verkennen van opties en je keuzes overwegen tijdens de bevalling. Je neemt zelf het heft in handen en als het gaat om jouw ervaringen met bevallen op een fysiek en mentaal niveau.’

Taboe

Hoewel orgasmes tijdens een bevalling geen uitzondering zijn, rust er nog steeds een groot taboe op masturberen als natuurlijke pijnbestrijding. De reden waarom Angela dit graag met andere vrouwen op de wereld wil delen en er een blog over schreef. Volgens haar zijn er veel overeenkomsten tussen seks en bevallen en is ze er trots op dat ze dit ontdekt heeft.

Overeenkomsten

‘Ja, je hoort het goed. En wees niet geschokt, geboorte en seks verlopen bijna op exact dezelfde manier. De hormonen, sensaties, hersenactiviteit. Onze vulva’s zwellen op, de bloedstroom wordt heftiger, we kreunen, bewegen onze heupen, ademen diep en zweten.’

Angela snapt wel dat deze vorm van pijnverlichting voor veel vrouwen gek en ongemakkelijk is, maar ze raadt het toch aan. ‘Stimuleer je tepels of clitoris of zoen met je partner om seksuele gevoelens los te maken. Hierdoor maakt je lichaam oxytocine met een beetje endorfine en adrenaline aan, waardoor de pijn dragelijker wordt.’

Vooral niet doorvertellen…. dit is waarom geheimen slecht voor je zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Angela Gallo

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen