Meer dan verwacht en drie (drukke) roze wolken: opeens ben je ouder(s) van een drieling

Lifestyle Erik Jonk 16 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Een droom die uitkomt, eindelijk zwanger! Maar wat als blijkt dat er niet één, niet twee, maar zelfs drie baby’s op komst zijn? Dat vertelt vanaf morgenavond de serie Meer dan verwacht. Vier gezinnen met een drieling worden door de EO maar liefst tien afleveringen gevolgd.

Metro wilde die drukke levens alvast wel even bekijken voor de tv-rubriek Blik op de Buis. En mocht je vooraf denken: gaan we hier vier gezinnen zien die alles in het teken stellen van het geloof? Dat hoeft niet, alles staat namelijk in het teken van waar het al druk genoeg mee is: de drieling.

Door een drieling je leven op z’n kop

Het moge duidelijk zijn: met een drieling op komst en later als je ze als ouders op de aarde hebt gezet, staat je leven behoorlijk op z’n kop. Opeens bevind je je, zo laat Meer dan verwacht zien, in een achtbaan. Wat zijn de financiële gevolgen? Hoe verdeel je de aandacht? Hoe ga je ermee om dat je steeds een paar handen te kort komt? En dan zijn er nog die (kostbare) praktische zaken: drie keer zoveel luiers, voeding, kleding, een drielingwagen, veel verjaardagen, een grote auto wellicht en wat dacht je van de kinderopvang?

Een drieling en dan ook nog de camera

Vier stellen vertellen openhartig over hun leven en de enorme roze wolk met een drieling en laten de camera’s van Meer dan verwacht een jaar lang meedraaien. Misschien dat de cameraman of -vrouw af en toe een extra handje kan bijsteken, maar het zal nog eerder voor nóg meer drukte in huis zorgen.

De kijkers zien Mieke en Nick uit Heerhugowaard. Zij hebben al dochter Yara (1,5), maar zijn nu in verwachting van een drieling. Mieke wil als het maar eventjes kan op een natuurlijke manier bevallen. Kevin en Nicole uit Lisse volgen we met hun drielingmeisjes Mae, Ivy en Nova. Nicole is een mams van de structuur en houdt zich daarom veel bezig met Excellijstjes. Zij en Kevin stappen in het jaar van Meer dan verwacht in het huwelijksbootje.

‘Even een jaar geen relatie’

Fahishta en Carlo uit Almere hebben bij de start van Meer dan verwacht een drieling van nog maar 2 maanden ‘oud’, Naila en haar broertjes Justice en Joah. „We hebben nog geen normale weken gehad”, zegt vader Carlo. „Soms ontbijten we niet, soms hebben we geen lunch. Eigenlijk hebben we afgesproken dat we een jaar even geen relatie hebben.” Hij zegt echter ook: „Je krijgt er veel liefde voor terug.”

Speciale aandacht schenken we in deze Blik op de Buis even aan Tatiana (31), een veerkrachtige moeder uit Hellevoetsluis. Want wat als je een drieling hebt en je bent alleenstaand? Daar bovenop komt nog eens het feit dat Tatiana zelfstandig onderneemster is (tanden bleken). Gelukkig kan zij dit inmiddels wel aan huis doen.

Eén dochter met hartproblemen

De drieling van Tatiana is 1 jaar en heten Hope, Faith en Charity. Hun hardwerkende moeder heeft veel zorgen gehad om Hope, omdat zij met een hartafwijking werd geboren.

Tatiana had de drieling het liefste met de vader opgevoed, maar ja. Zwanger worden was al niet gemakkelijk en uiteindelijk werd de relatie nog voor de geboorte van de drie baby’s beëindigd. Knap dat deze dame op tien borden tegelijk kan schaken en zich nog eens openstelt voor tv-kijkend Nederland ook.

Je zou er, al kijkend thuis op de bank, bijna moe van worden. „Het is hier net een cateringbedrijf”, klinkt het uit de mond van een van de ouders. „We gebruiken 36 luiers per dag”, zegt een ander. En alsof het de gewoonste zaak van de wereld is: „Alles went.”

Aantal blikken uit 5: 3,5

Noot: Meer dan verwacht is interessant (en leuk). Of dat echter tien afleveringen lang over het fenomeen drieling ook zo is… Twijfel, twijfel, hoewel Een Huis Vol op hetzelfde tijdstip op NPO 1 natuurlijk goed scoort. We gaan het dus maar zien.

Meer dan verwacht is vanaf morgen (maandag 15 januari) twee weken lang op werkdagen om 19.00 uur bij de EO op NPO 1 te zien. Terugkijken kan telkens via NPO Start.

Mean Girls: het leven in Afrika was een makkie vergeleken met de middelbare school

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen