Staat die van jouw erbij? Dit zijn de meest voorkomende seksfantasieën

Relatie Valéry de Voijs 24 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Kijken jouw vriendinnen je vol verwarring aan als jij verteld dat je dit weekend weer eens hebt genoten van een potje tenen likken? Niets om je voor te schamen. Misschien hebben jouw besties stiekem wel heel andere verlangens waar zij gewoon niet zo gemakkelijk over praten. Er zijn vast heleboel anderen die dezelfde seksfantasieën met jou delen (ja, ook die wat jij nu in je hoofd hebt), we hebben de meest voorkomende verlangens voor je op een rijtje gezet.

Volgens seks coach Gigi Engle valt iedere seksfantasie in één van deze categorieen: 1. de fantasie die je helemaal voor jezelf houdt (en oohhh boy, waar niemand ooit achter mag komen), 2. de scene waar jij over fantaseert met je partner, en 3. de fantasie die jij daadwerkelijk uitvoert in real life.

Top zes seksfantasieën

De meest voorkomende seksfantasieën (van mannen en vrouwen) op een rijtje:

1. Trio

Het was ergens te verwachten dat deze seksfantasie op de eerste plek staat. Eigenlijk niet alleen trio’s maar ook orgies, of andere vormen waarbij je met meerdere partners tegelijk het bed induikt, staat op numero uno in het lijstje meest voorkomende seksfantasieën. Dacht jij dat alleen mannen fantaseerde over een avondje met twee vrouwen in zijn bed, dan heb je het mis. Ook vrouwen worden vaak opgewonden van het idee door twee lovers aanbeden te worden. Tegelijkertijd dan.

Waarom?

Het meest opwindende gevoel op de wereld is het idee dat je super gewild bent. Dat hij zo smacht naar je dat hij er alles aan doet om je te krijgen. Verdubbel dit verlangen, en zo voelt het om dit met twee lovers tegelijk te voelen. Voor mannen werkt dit hetzelfde, maar komt er ook vaak een machtsgevoel bij kijken. Het idee om door twee vrouwen aanbeden te worden maakte ze nogal horny.

2. BDSM

Sinds Fifty Shades of Grey op het witte doek verscheen, is het taboe rondom BDSM (bondage, discipline, dominantie en submission, oftewel onderdanigheid) doorbroken. Toch kunnen we ons nog weleens schamen als we uitspreken om daadwerkelijk gedomineerd of zelfs vastgebonden te willen worden. Het lijkt ook wel een beetje tegenstrijdig toch? Seks staat gelijk aan plezier terwijl je pijn met onprettig associeert. Het kan dus een beetje verwarrend zijn als je merkt dat je het fijn vindt om geslagen, gekleineerd of beledigd te worden tijdens de seks.

Waarom?

Van geblinddoekt worden, tot aan het gebruik van zweepjes en scheldwoorden: BDSM is nogal een breed begrip. Hoe ver je het ook wilt ontdekken, het is helemaal niet gek dat je hierover fantaseert. Door je compleet over te geven aan een ander, ben je ontzettend kwetsbaar en dat voelt opwindend. Daarbij zul je misschien in het dagelijks leven graag de controle in handen nemen, en vind je het spannend als iemand die controle in de slaapkamer over neemt.

3. Avontuur

Op de derde plek vinden we alle fantasieën die te maken hebben met avontuurtjes, of ‘iets nieuws proberen’. Van seks op nieuwe plekken (zoals seks in het vliegtuig, op het strand, in de bergen, in een pashokje, in het openbaar (and so on) tot aan nieuwe dingen ontdekken, zoals anaal, orale bevrediging etc.. Dit valt allemaal onder avontuurtjes waarover we vaak fantaseren. Waarom? Laten we het erop houden dat we het graag een beetje upspicen van tijd tot tijd.

4. Taboes

Dacht jij dat de enige was die opgewonden wordt bij de gedachte dat iemand jou stiekem bespiedt als jij seks hebt, dan zit je er naast. Zo uniek is dat namelijk niet. Veel seksfantasieën gaan nu eenmaal over taboes en ‘verboden’ scenario’s. De één wordt opgewonden van het likken aan tenen terwijl de ander gek is van leren pakjes. Alles wat als afkeurend wordt beschouwd, is tussen de lakens juist opwindend

Waarom?

Gigi Engle legt uit dat we ‘in and out of the bedroom, we want what we can’t have. It’s the way our brain works‘. En daar kunnen we ons wel in vinden.

5. Romantiek

Ja, ook een portie ‘good old romance‘ maakt ons hartje sneller kloppen. Dit komt weer van dat idee om begeerd te worden. Een wandeling bij zonsondergang, kaarslicht, complimentjes, cadeautjes, elkaar lang in de ogen staren, een korte aanraking… allemaal kleine romantische dingetjes die ons raken.

6. Gender gerelateerde fantasieën

Als eerste denk je misschien aan het zoenen of vrijen met iemand van hetzelfde geslacht.. Dit valt namelijk zeker onder deze fantasie. Waar je misschien niet zo snel aan denkt is dat er fantasieën zijn waarbij je je inbeeldt dat jijzelf seks hebt als een man, of dat je weleens fantaseert hoe jouw man als vrouw zou vrijen.

Waarom?

We hebben allemaal een mannen en vrouwen energie in ons. Bij vrouwen is de vrouwelijke energie vaak het overheersend, terwijl bij mannen de mannelijke energie de boventoon voert. Bij het ontdekken van deze rollenspellen laat je als het waren een kant van jezelf los die je normaal wegstopt.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Healthline

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen